---
Спорт

Тетяна Мельник — чемпіонка ХХХ Всесвітньої універсіади

Тетяна Мельник — чемпіонка ХХХ Всесвітньої універсіади
Уже третє золото цього літа завоювала вихованка тренера Вадима Приймака, уродженка смт Олександрівка Тетяна Мельник. На цей раз вона досягла успіху на ХХХ Всесвітній універсіаді в Неаполі (Італія).
Наша Тетяна Мельник разом з Марією Миколенко, Катериною Клеймюк і Анастасією Голеневою 13 липня успішно виступала в жіночій легкоатлетичній естафеті 4х400 метрів. Українки показали результат 3 хвилини 30,82 секунди і на 2 секунди випередили збірну Мексики, яка стала другою. Бронзові медалі вибороли легкоатлетки з Австралії.

Раніше, у третій день легкоатлетичних змагань Всесвітніх студентських ігор, наша землячка впритул наблизилася до п’єдесталу пошани, але піднятися на нього не судилося. У Неаполі у бігу на дистанції 400 метрів Тетяна Мельник показала четвертий результат (52,02 секунди).
Збірна України на Всесвітній універсіаді у підсумку здобула 20 нагород (шість золотих, сім срібних, сім бронзових) і посіла десяте місце у медальному заліку та одинадцяте у загальнокомандному заліку серед 170 країн-учасниць.

Нагадаємо, що в червні дві нагороди найвищого ґатунку Тетяна Мельник здобула на ІІ Європейських іграх у Мінську, виступаючи
у складі збірної України у змішаній естафеті 4х400 метрів.

Василь Білошапка

"ВК" у PDF