---
Благодійність

Новгородківські часник та калина допомагають Силам оборони

Новгородківські часник та калина допомагають Силам оборони
Людмила Донченко — активна учасниця благодійних заходів у селищі Новгородці Кропивницького району. Із перших місяців повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона разом зі своєю родиною підтримує українське військо. Аби виручити гроші для пожертв, дорослі члени сім’ї продають городину та виділяють суми із зарплати та пенсії, а діти виготовляють патріотичні сувеніри.
Сили оборони усі члени цієї родини підтримують з квітня 2022 року, відколи остаточно вирішили, що залишатимуться вдома і нікуди не виїжджатимуть. Волонтерять учотирьох: мати Людмила Донченко, донька Наталя Кушнір, онук Андрій Кушнір і прийомний син Людмили Артем Донченко.

— Хоча у мене пенсія 3700 гривень, стараюся передавати з неї на допомогу нашим військовим по 200, 300, 500 гривень, — розповідає Людмила Донченко. — Донька із своєї зарплати теж переказує гроші чи купує і передає чай, каву, печиво тощо.

Оскільки доходів більше немає, виходимо на дорогу біля хати торгувати. Діти в'яжуть на продаж патріотичні браслети зі стрічок, роблять інші сувеніри. Також продаємо все, що самі виростили. Це і сушка з яблук, як тільки калина з’являється — і калину, і часник зимовий. Раніше я тримала корову, залишилися глечики для молока, зняла їх горищі і продала, кошти передала землячці-волонтерці Ользі Подплетні. Передаю не тільки місцевим волонтерам чи безпосередньо землякам, які воюють і просять про допомогу, а й на інші збори, про які читаю і організаторам яких довіряю.

Разом з грошима наша родина завжди передає на передову теплі привіти. Будемо до перемоги підтримувати наших дорогих захисників і захисниць.

"ВК" у PDF