Світловодський район
Спорт

Наша баскетбольна команда — найкраща в області!

Наша баскетбольна команда — найкраща в області!
8-9 квітня у Кіровограді відбулася щорічна спартакіада Кіровоградської області серед учнівської молоді старшого віку. У баскетбольних баталіях взяли участь 25 команд з усієї області.
Попри таку велику кількість учасників світловодські баскетболісти не залишили суперникам жодного шансу на перемогу. Виступивши блискуче, вони заслужено стали чемпіонами турніру. Це означає, що наступного року саме команда Світловодської КДЮСШ представлятиме Кіровоградську область на Всеукраїнських іграх.

Наша баскетбольна команда — найкраща в області!

Директор міського спортивного комплексу ім. Тузовського, він же тренер команди Світловодської КДЮСШ, Володимир Лисак охоче розповів нашому виданню про успіхи своїх вихованців та поділився враженнями від змагань:

— Усіх учасників розподілили на 5 груп, і тільки одна команда з групи могла вийти у фінал. У перший день змагань ми потрапили в групу разом з Кіровоградом, Олександрією, Знам’янкою та Кіровоградським районом. І в першій же грі зустрілися з господарями поля — кіровоградцями. Так сталося, що перша гра і стала фінальною. Боротьба велася дуже напружена, адже в команді суперників були старші юнаки 1998-99 років народження, а в нашій — хлопці 2000-2001 років народження. Але не зважаючи на це, ми весь час були попереду і домінували. І навіть упереджене суддівство — нам робили незаслужені фоли, пробіжки, а за дві хвилини до кінця турніру мене, як тренера команди, та капітана Богдана Ткаченка видалили з поля — не завадило нашій перемозі. З розривом у два очка ми виграли у Кіровограда. Потім виграли в Олександрії +20 очок та у Знам’янки — +30 і вийшли у фінал.

Наступного дня ігри для нашої команди вже втратили спортивний інтерес, тож хлопці провели три гри у своє задоволення. Юнаки відпрацьовували тактичні схеми, готуючись до останнього туру чемпіонату України, який відбудеться у Миколаєві.

Хочу сказати, що в черговий раз ми довели: в напрямку дитячо-юнацького баскетболу ми в області найсильніші. І хоча на чемпіонаті України ми йдемо в середині турнірної таблиці (двоє наших сильних баскетболістів виїхали з міста), у нас дуже достойна команда і чемпіонат області це довів. Навіть тренер вищої ліги БК "Золотий вік" Андрій Білозерський, присутній на змаганнях, відзначив високий рівень світловодських спортсменів.

Я пишаюся своєю командою, юнаки зіграли чудово. Особливо хочу відзначити Богдана Ткаченка та Павла Волошина, які проявили себе, як справжні лідери і професіонали. Також хочу подякувати за допомогу методисту управління освіти Олександру Красношапці.

Від юних спортсменів, батьків та від себе особисто хочу щиро подякувати нашому незмінному спонсору Віктору Королю, власнику торговельної марки "Королівський смак" за допомогу та можливість гідно відстоювати честь міста на турнірах різного рівня.

Світловодська КДЮСШ оголошує набір учнів у відділення баскетболу. Тренер баскетбольної команди Володимир Лисак запрошує юнаків 2007-2008 років народження. Тренування відбуватимуться у міському спортивному комплексі, тел.: 067 278-51-75.

"ВК" у PDF