---
Суспільство

Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка

Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка
З нагоди Дня захисника Вітчизни 10 жовтня в Олександрівському районному краєзнавчому музеї провели презентацію збірки поезій члена Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Степ», ветерана Збройних сил України та АТО, підполковника запасу Сергія Ткаченка «Півсотні п’ятий автобат (Чорний Ліс)», написаної на честь п’ятиріччя створення 55-го окремого автомобільного батальйону «Чорний ліс» (смт Лісове).
Свою книгу автор присвятив бойовим побратимам, рідним, друзям, а також волонтерам, знайомим і незнайомим Людям-Українцям, які допомагали, допомагають і підтримують бійців психологічно, духовно і матеріально.

Презентацію вступним словом відкрив директор Олександрівського районного краєзнавчого музею Василь Білошапка. Він запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять всіх полеглих за свободу України в Донбасі. Оплесками присутні привітали маму Олександра Куценова, який загинув, обороняючи Вітчизну, в АТО, а автор книги Сергій Ткаченко їй першій подарував свою книгу.

Сергій Ткаченко, який народився у селі Новопокровці Дмитрівської сільської ради Знам’янського району, а нині проживає у Кропивницькому і Дмитрівці і певний час був заступником командира 55-го окремого автомобільного батальйону «Чорний ліс» в смт Лісовому, поділився спогадами про участь в АТО, показав простирадло, що його розмалювали і розписали українською мовою французькі
діти і надіслали на підтримку наших бійців у Донбас, прочитав свої щемливі поетичні рядки про війну, автобат і не тільки. Як, наприклад, ось такі:
«Інстинкт, та й сотні ще причин,
Закрити очі, щоб не бачить,
Не чути як упав у полин,
Останній подих, крик юначий.
Та знаймо! Є на світі, ще
Козацький рід, земля-перлина,
Не тільки знатним кулішем,
А й духом сильна Україна!»

У збірці знайшлося місце і для чотирьох віршів сержанта 55-го батальйону Олени Філіпової із селища Лісового, з якою Сергій Ткаченко познайомився на поетичному батлі «Чута фесту» в селі Цибулевому Знам’янського району. Один з них Сергій Ткаченко прочитав
для жителів Олександрівки.

Нова книга ілюстрована фотознімками про будні його півсотні п’ятого автобату. Поетична збірка «Півсотні п’ятий автобат
(Чорний Ліс)» є другою книгою поета. Першу — «Я знаю, що моїй душі потрібно» — він видав у 2013 році. А вірші Сергій Ткаченко пише з 14 років.

На презентацію, щоб віддати пошану захисникам України, прийшли очільники району, висловивши щирі слова подяки захисникам України і автору книги.

За дорученням друзів із Кропивницького Сергій Ткаченко зробив сюрприз поетесі Оксані Шпирко. Пролунала у запису пісня «Присвята», яку написали поетеса Валентина Кондратенко і самодіяльний композитор Андрій Шульга, а виконав її дует «Паралель».

Після закінчення презентації Сергій Ткаченко подарував книги своїм майбутнім читачам, а потім ознайомився з експозицією районного краєзнавчого музею.

Василь Білошапка
Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка
Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка
Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка
Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка
Презентація нової поетичної збірки Сергія Ткаченка

"ВК" у PDF