---
Суспільство

З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!

З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
Україні, про яку мріяли, за волю, самостійність та незалежність якої боролись цілі покоління українців, нині — двадцять вісім. День Незалежності України — це найбільше національне свято. Незалежність є найціннішим скарбом, найвищим досягненням і найвагомішим надбанням, здобутим поколіннями українців. День Державного Прапора — це свято всіх поколінь українців. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Синьо-жовтий стяг є для нас святинею, яку попередні покоління пронесли крізь віки. У всіх територіальних громадах відбулися святкові урочисті заходи, нагородження кращих і активних громадян, концерти, виставки, дискотеки та частування українськими стравами.
23 серпня урочистості з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України, організовані Світловодською районною державною адміністрацією, розпочалися об 11-й годині біля пам’ятника «Борцям за Волю та Незалежність України» на набережній Світловодська, де зібралися представники громад району і міста.

Присутні вшанували один із державних символів нашої держави та схилили голови у пошані перед пам’яттю тих, хто боронив Україну у всі часи. До підніжжя пам’ятника лягли квіти, а під марш війська України «Зродились ми великої години» розвівалися жовто-блакитні прапори і прапорці та кружляли над синявою Дніпра чайки.

О 12-й святкові заходи продовжилися біля районного Будинку культури, де народні ансамблі зустрічали гостей піснею просто на ґанку. Недовготривале дійство з вітаннями, піснями та винесенням прапора приурочили до загальнодержавного відзначення Дня Державного Прапора. Після чого у святковій залі відбулися традиційні урочистості з вітаннями та нагородженнями до Дня Незалежності. Ведучі свята Катерина Піскова та Катерина Бутенко підтримували патріотичну хвилю, бо ж їхні слова були спрямовані лише на возвеличення України та позитивної установки на мир та процвітання.

«Хай мудрість буде в юності літах,
Хай квітне твоя мова солов’їна!
З Днем Незалежності, велична і свята!
З Днем народження, рідна Україно!» —
лунало зі сцени.

У святковій залі прозвучали вітання від керівників району. Нагородами різного рівня були відзначені люди, які зробили вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток регіону, а також учасники бойових дій, які боронили території нашої держави на Сході країни. З нагоди свята Почесними грамотами були відзначені і держслужбовці РДА та працівники місцевого самоврядування.
Концертна програма свята складалася з виступів солістів та творчих колективів РБК, які давно відомі світловодському глядачеві.
Приємним подарунком стали хореографічні постановки від гостей — колективу Глинського Будинку культури під керівництвом Анни Білоусової. Чарівний «Танець фей» і «Танго» зірвав бурхливі оплески та вигуки «Браво!» від вдячних глядачів. З вокальними дарунками на святі виступили вокальний ансамбль «Вербиченька» (с.Глинськ), вокальний гурт «Козацький шлях» (с.Федірки) та вокальний гурт Григорівського СБК. Насамкінець свята усі артисти заспівали разом із глядачами загальновідому «Червону руту», яка гармонійно та атмосферно завершила урочистості.

Мешканці селища Власівки міста Світловодська 23 серпня у День Державного Прапора України зійшлися на святкову програму у селищний Будинок культури. Близько двадцяти номерів підготували учасники художньої самодіяльності й усі вони виконувалися українською мовою. Народний аматорський хор «Дніпровські зорі» виконав «Цвіт калиновий» та «Гімн України», Катерина Пушкіна — «Українська Вишиванка», Ульяна Кочеткова — «Рідна серцю Україна», Анастасія Оленич — «Я маленька українка», Андрій Зубкін — «Два кольори», гурт «Веселі промінці» — «Ми чудові». «Дівочими мріями» та «Поліськими передзвонами» зустрічав глядачів дитячий зразковий хореографічний колектив «Світоч».

Згадали односельців, які загинули на Сході України — Віталія Короля, Олега Сизоненка та Дмитра Ремезаса, пам’ять військових вшанували хвилиною мовчання. Вперше цього дня відбулася виставка картин місцевої художниці Світлани Волювач. Усі бажаючі активно фотографувалися біля фотозони з написом «Власівка» прикрашеної серцем та соняшником.

До Дня Незалежності України 24 серпня у програму власівчан входив рок-концерт організований активістом і волонтером селища Ігорем Скороходом. Господарь свята з неабиякою гостинністю зустрічав рок-любителів на майданчику біля бару «Гарцюючий поні». Запропонував послухати рок-гурт «Іn Front» (смт Власівка), «Feel the Sun» (м.Світловодськ), та рок-гурт «ATOM» (м.Кременчук). У центрі Онуфріївки, біля адмінбудинку, 23 серпня зібралися працівники установ та організацій райцентру, жителі та гості селища. Під звуки Гімну України керівники району підняли Державний Прапор.

Згідно з розпорядженням Онуфріївської райдержадміністрації та Онуфріївської районної ради фото кращих працівників та колективів Онуфріївщини були занесені на дошку пошани, а саме — колектив комунального закладу «Онуфріївський районний будинок культури імені Т.Г. Шевченко» в.о. директора Надія Галайдюк; колектив ГО «Дитяче об’єднання «Військово-патріотичний спортивний клуб «Саланг», керівник Володимир Гога; трудовий колектив Онуфріївської районної ради, голова Тетяна Уткіна; колектив сільськогосподарського товариства «Родіна», директор Микола Зубков; Людмила Явтушенко, Катерина Чорну, Олександра Харченко, Валентина Топало, Тетяна Сідєльникова, Андрій Семенюк, Раїса Погрібна, Валентину Новікову, Миколу Мельника, Миколу Красоту, Сергія Кравченко, Лідію Демчук, Віктора Випираку.

По закінченню заходу присутніх запросили до районного Будинку культури на святковий концерт «У мирі й любові живи, Україно!». Концерт пройшов на високому рівні. За чудові виступи глядачі дякували артистам гучними оплесками.

З нагоди Дня Державного Прапора України 23 серпня у селищі Новгородці відбулася церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. Захід відбувся за участю керівництва райдержадміністрації, районної та селищної рад, учасників антитерористичної операції, представників трудових колективів, установ та організацій, громадськості селища. Право підняти Державний Прапор України було надано представнику районного парламенту дітей Максиму Мелешку та культорганізатору Новгородківського районного будинку дитячої та юнацької творчості Анні Палій. Вихованці БДЮТу привітали присутніх віршами та піснею про Україну та її державні символи. По закінченню урочистостей учасники церемонії урочистого підняття Державного Прапора України вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність нашої держави.

Того ж дня керівництвом району та селища було покладено квіти до меморіальних дошок загиблих воїнів АТО, барельєфів воїнів-афганців та меморіалу Слави. 24 серпня Новгородківщина відзначала 28-річницю Незалежності України та 249-у річницю з дня заснування селища
Новгородка. Святкування на стадіоні «Колос» розпочалося з урочистої частини. Присутніх привітали керівники району. Традиційно приємним моментом урочистостей стало нагородження. За сумлінну працю, значний внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Новгородківщини, вагомі професійні здобутки, активну громадянську позицію та з нагоди відзначення 28-ї річниці з Дня незалежності України відзнаки районної державної адміністрації та районної ради отримали: колектив фермерського господарства «Вовчик» (голова Василь Вовчик), Тетяна Силіч, Надія Щербина, Григорій Бойко, Микола Вінзіцький, Олександра Герус, Павло
Задерака, Тетяна Гордієнко, Катерина Крижановська, Тетяна Лікаренко, Юлія Міщук, Сергій Олійник, Віктор Орленко, Віталій Савчук, Світлана Совенко, Євгеній Чернов, Любов Чугуй, Федір Шульга, Тетяна Чаплигіна.


Від виконавчого комітету Новгородківської селищної ради грамоти, подяки, подарунки та грошові заохочення отримали трудові колективи та активні новгородківці. Цього ж дня, долучившись до всіх храмів та монастирів нашої держави, настоятелем Свято-Троїцького храму протоієреєм Михаїлом проведено молебень за Україну, український народ та мир у нашій державі. Після завершення урочистостей для жителів та гостей Новгородки ведучі свята Наталія Бойко і Олександр Шевченко провели святкову лотерею. відбувся розіграш святкової лотереї — щасливі переможці отримали подарунки на згадку про свято. Солісти Кіровоградської обласної філармонії Олексій Козачинський, Наталія Сухачова, Лілія Тітенко, Олеся Бушмакіна подарували всім присутнім на святі багато українських народних, сучасних та естрадних пісень.

Під час свята діяла «Мистецька алея», де майстрині декоративно-ужиткового мистецтва представляли свої роботи, проводили майстер-класи. Також функціонувала святкова фотозона, розваги для дітей та виїзна торгівля.

По завершенню заходу на всіх чекала святкова дискотека. Атмосфера свята захопила всіх присутніх, подарувала позитивний настрій, який залишиться в спогадах на цілий рік! У залі засідань Знам’янської районної ради 23 серпня відбулися урочистості з нагоди двох державних свят — Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

З нагоди свята, кращих працівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій та підприємств району, підприємців нагородили відомчими нагородами. Відзнаки «За мужність і відвагу» були вручені учасникам бойових дій на Сході України за проявлені мужність і відвагу під час виконання військових завдань та з нагоди відзначення державного свята — Дня Незалежності України Олександру Кваші, Володимиру Колебіденку, Володимиру Мельнику та Андрію Степанову. Медалі «За оборону рідної держави» учасникам бойових дій на Сході України за вірність військовій присязі та українському народу, патріотизм та відвагу та з нагоди відзначення державного свята – Дня Незалежності України були вручені Віталію Вольному, Іллі Гринцю, Дмитру Ковалю, Володимиру
Мухурову, Володимиру Унтилову, Олексію Чеботарьову
. Грамотою Знам’янської районної державної адміністрації та районної за збереження суверенітету та територіальної цілісності держави, проявлені мужність і відвагу та з нагоди відзначення державного свята – Дня Незалежності України ради нагородили учасника бойових дій на Сході України Антона Мартиновського. Оголосили подяку Знам’янської районної державної адміністрації та районної ради за збереження суверенітету та територіальної цілісності держави та з нагоди відзначення державного свята – Дня Незалежності України учаснику бойових дій на Сході України Віктору Бойченку. Святковий настрій глядачам дарували солісти Знам’янського районного Будинку культури — Валерія Гречук та Софія Невмержицька, Мошоринського сільського Будинку культури — Влад Пугачов, Софія Смиченко, Анжела Кіслінська, Сергій Бульдович та Олег Сідельник.

Державне свято День Незалежності України у Знам’янці відбулося 24 серпня у кращих традиціях святкувань. Лунала гучна українська пісня, кольоровість літа доповнили яскраві вироби майстрів-умільців, а гарний настрій знам’янчан став ще кращим від теплих слів вітань посадовців, знайомих і друзів у міському парку відпочинку. Прикраса кожного свята знам’янчан — то Мистецький узвіз. Раніше так називали місце в парку просто між собою, а зараз виникла і назва на табличці, і згуртованість умільців навколо неї щоразу все більша і більша. Чого тільки там можна помітити, талановитість місцевих умільців та художників на будь-який смак: вишивка і бісероплетіння, прикраси та картини, декупаж та ляльки. Біля Мистецького узвозу розташувалась фотовиставка, підготовлена працівниками міського краєзнавчого музею.

Велич української пісні і звучання голосів у виступах народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» проникливо зворушували всіх глядачів присутніх на святкуваннях. 23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України у селищі Олександрівці біля пам’ятного знака Незалежності України відбулося урочисте підняття національного символу. У заході взяли участь селища та району, представники установ, підприємств організацій, молодь та громадськість селища. Право підняти Державний прапор України надано заступнику Олександрівського військового комісара з територіальної оборони, учаснику АТО, майору Володимиру Біді. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Літературно-музичну композицію з нагоди державного свята підготували аматори міського Будинку культури. У небі замайорів символ нашого єднання, а значить, ми ще будемо жити, боротися, разом іти до світлого майбутнього під чистим блакитним небом та збирати плоди золотих родючих нив.

Альона Зозуля, Лариса Степанова,
Яна Боровська, Владислав Овчаренко,
Наталія Бойко, Оксана Войчишина,

за матеріалами офіційних сайтів Знам’янської РДА,
Новгородківської РДА, Олександрівської РДА

З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!
З Днем Незалежності, велична і свята! З Днем народження, рідна Україно!

"ВК" у PDF