Олександрівський район
Суспільство

Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді

Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді
Щорічно в третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля. Відзначали цей день і в Єлизаветградківської філії КЗ «Михайлівське НВО» (Олександрівський район).
Сьогодні більше ніж коли-небудь збереження життя на Землі вимагає від нас загальної відповідальності – нації за націю, особистості за особистість, людини – за всі інші форми життя. Подорож країною Довкілля «Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді» разом з учнями старших класів Єлизаветградківської філії КЗ «Михайлівське НВО» здійснила бібліотекарка Вікторія Голинська.

Подорожуючи від зупинки до зупинки, учні дізналися про лікувальні властивості дерев Олександрівського краю, ознайомилися з народними легендами, вивчили правила сушіння та зберігання лікарських рослин, закріпили правила поведінки на природі. Компасом на стежині «Охороняй та зберігай» слугувала Книга скарг природи, а своє ставлення до довкілля присутні продемонстрували у грі «Цей безмежний прекрасний світ». Команди-учасниці – «Екопарус» та «Зелений білборд» – демонстрували свої знання про природу, згадували пісні, літературні твори. Подорожуючи зупинкою «Дивовижний світ тварин», діти відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки, читали зашифровані назви тварин (ребуси), таким чином розширивши свої знання про тварин та середовище їхнього існування. Зачарувала своєю красою «Квіткова» зупинка, а вікторина «Зелена планета» розтлумачила вислів «Рослини – легені Землі». Також не залишили поза увагою питання охорони здоров'я. Учасники заходу намагалися знайти відповідь на питання «Природа і людина: єдність чи боротьба?». Цю тему розкривали й у презентації виставки-роздуму «Серце землі в наших руках» та анотованому списку літератури «Екологія краю: на перехресті думок».

Вікторія Голинська
Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді
Простягаємо руки природі, щоб з нею жити в злагоді

"ВК" у PDF