Олександрівський район
Суспільство

У райдержадміністрації: про досягнення спортсменів Олександрівки і не лише...

У райдержадміністрації: про досягнення спортсменів Олександрівки і не лише...
18 грудня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді з інформацією про стан та перспективи розвитку фізичної культури та спорту у районі виступив начальник відділу молоді та спорту райдержадміністрації Юрій Яровий.

За його словами, в районі склалася позитивна тенденція щодо розвитку фізичної культури і спорту. До занять фізичною культурою і спортом в районі залучено 7,53% населення (середній показник по області 5,99% ).

Проводиться районна спартакіада серед школярів, що включає 8 видів спорту, а саме: леткої атлетики, легкоатлетичного кросу, міні-футболу, волейболу, баскетболу, дитячо-спортивні ігри “Козацький гарт” та “Старти надій”. В обласній спартакіаді серед школярів Олександрівський район виборов перше місце. У Всеукраїнських змаганнях “Старти надій” вибороли 2 місце.

Працівниками КЗ “ДЮСШ” проводяться різноманітні спортивно-масові заходи, конкурси, фестивалі, спортивні свята за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення.

У квітні цього року проведено Всеукраїнський Місячник “‘Спорт для всіх – спільна турбота” мета якого – покращення умов для регулярних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних та вікових груп населення.

Районна рада ФС’Г ” Колос” об’єднує 18 сільських клубів при сільських та селищних радах. В яких працюють 4 інструктори по спорту за сумісництвом.

Проводиться районна спартакіада з 9 видів спорту, які приходять в два кола. В 2017 році проведені районні змагання “Краще спортивне село Олександрівщини – 2017” в яких прийняли участь команди 14 сільських рад. Перше місце посіла команда Стараосотської сільської ради. На обласних змаганнях команда цієї ж сільської ради виборола перше місце, а на Всеукраїнських змаганнях посіла 9 місце.

Розвиток спорту вищих досягнень, в Олександрівському районі помітно прогресує. Вихованці тренера – викладача Вадима Приймака посідали перші та призові місця на чемпіонатах та першостях України з легкої атлетики. Вихованці Миколи Марфули ставали переможцями та призерами на чемпіонаті України з гирьового спорту. Вихованка Олександра Шалька посіла третє місце на чемпіонаті України з боротьби дзюдо.

До основного складу збірної команди України з легкої атлетики включено вихованку тренера-викладача з легкої атлетики Вадима Приймака – Тетяну Мельник. В резерві збірної команди України з легкої атлетики знаходиться Діана Шурта.

Рішенням сесії районної ради від 9 квітня 2013 року №223 затверджено положення про виплату щомісячних стипендій чемпіонам та призерам чемпіонатів України. Протягом 2017 року виплачувалась стипендія 7 спортсменам. В Олександрівському районі працює КЗ “Дитячо-юнацька спортивна школа”. Вихованці спортивної школи є чемпіонами та призерами обласних та Всеукраїнських змагань з різних видів спорту. Юні футболісти грали в турнірі на призи клубу “Шкіряний м’яч” та приймають участі, в першості області з футболу.

Збірні команди району з різних видів спорту приймають участь в обласних та Всеукраїнських змаганнях, де виборюють призові місця.

Команда Олександрівського району посіла І місце в обласних сільських спортивних іграх серед сільського населення Кіровоградської області.

Збірна команда Олександрійського району виборола І місце в обласних іграх серед районів Кіровоградської області.

Футбольна команда “Тясмин” приймала участь в першості області та посіла трете місце серед команд першої ліги. На даний час команда “Тясмин” приймає участь в першості області з футзалу.

В 2017 році збудовано спортивний майданчик зі штучним синтетичним покриттям в с. Михайлівні та придбано 5 комплектів вуличних тренажерів.

Також придбано комплект внутрішніх тренажерів. Крім того, проводиться капітальний ремонт адміністративного приміщення стадіону.

Збірній команді з футболу придбано два комплекти форми, футбольні, баскетбольні, волейбольні та гандбольні м’ячі.

На сьогоднішній день в Олександрівському районі налічується 1 стадіон, 40 спортивних майданчиків, 2 тенісних корти, 12 футбольних полів,2 стрілецьких тири, 20 спортивних залів та 9 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 10 майданчиків з тренажерним обладнанням.

Також на нараді розглянуто питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі.

"ВК" у PDF