---
Суспільство

День працівників цивільного захисту в Онуфріївці

День працівників цивільного захисту в Онуфріївці
В п’ятницю, 15 вересня до «33 державної пожежно-рятувальної частини», яка розташована в селищі Онуфріївка з урочистими поздоровленнями завітав голова Онуфріївської районної державної адміністрації Сергій Самородченко.
Сергій Миколайович тепло поздоровив присутніх з професійним святом і в своєму виступі наголосив, що відзначення Дня працівників цивільного захисту є визнанням на найвищому, державному рівні неоціненної праці рятівників, які з ризиком для власного здоров’я захищають від вогняної стихії та надзвичайних ситуацій найдорожче – людське життя. Подякував вогнеборцям за їх важку працю та побажав гідної заробітної плати, гарного матеріально-технічного забезпечення та якомога менше «бойових» викликів.

Найкращі працівники рятувальної частини були нагороджені Грамотами:

Олександр Горбенко – старший сержант служби цивільного захисту;
Антон Грушка – сержант служби цивільного захисту;
Тарас Шай – старший прапорщик служби цивільного захисту;
Сергій Дубовик – прапорщик служби цивільного захисту;
Тетяна Микуланець – головний бухгалтер 33 ДПРЧ;

Привітав своїх підлеглих зі святом заступник начальника 33 державної пожежно-рятувальної частини капітан цивільного захисту Павло Чопко.

Павло Павлович розповів, що раніше частина займалася тільки пожежами, але зараз до їх обов’язків долучилися боротьба з наслідками стихійного лиха, а також рятувальні операції. В 2017 році рятувальники загасили 31 пожежу, в зимовий час визволяли автомобілі з снігового полону, діставали з води загиблих, але основна робота проводилася по профілактиці і недопущенні пожеж та нещасних випадків.

Тому особовий склад частини постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу, це і розміщення попереджувальної інформації на біл-бордах та в засобах масової інформації, проведення занять в школах та дошкільних закладах району.

На закінчення свого виступу Павло Чопко привітав присутніх з Днем рятувальника та подякував від імені колективу Сергію Самородченко за поздоровлення.

"ВК" у PDF