---
Суспільство

У минулому році мешканці області найбільше купували алкоголь та м'ясо, бензин та ліки

У 2016 році підприємствами області (юридичними особами), які здійснювали діяльність з роздрібної торгівлі, реалізовано споживчих товарів на суму 9928,9 млн. грн, що в порівнянних цінах на 6,3% більше, ніж у відповідному періоді 2015 року.
У загальному обсязі роздрібного товарообороту питома вага продажу продовольчих товарів становила 47,1%, непродовольчих – 52,9%.

Найбільшу частку серед продажу продовольчих товарів у торговій мережі займали напої алкогольні, м’ясопродукти, вироби тютюнові, вироби кондитерські, продукти молочні, включаючи сир, напої безалкогольні, серед непродовольчих товарів – бензин моторний, товари фармацевтичні, газ стиснений та скраплений для автомобілів, дизельне пальне (газойль), автомобілі та автотовари, товари парфумерно-косметичні, матеріали будівельні та залізні вироби, побутові електротовари та освітлювальне приладдя, аудіо- та відеообладнання, включаючи телекомунікаційне устатковання, засоби для миття, чищення та догляду побутові та для автомобілів, добрива й агрохімічна продукція, товари медичні та ортопедичні.

Обсяг продажу товарів вітчизняного виробництва у торговій мережі становив 69,9% усіх реалізованих товарів.

"ВК" у PDF