Знам’янський район
Суспільство

Знам'янський міськрайонний центр зайнятості зустрічав школярів

Знам'янський міськрайонний центр зайнятості зустрічав школярів
Однією з форм проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю є Дні відкритих дверей центру зайнятості. Саме на такий захід проведено Знам’янським міськрайонним центром зайнятості для учнів Знам’янської спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Так, у форматі заходу для присутніх відбулася презентація профорієнтаційних послуг, що надає служба зайнятості клієнтам, організовано екскурсію по просторових зонах центру зайнятості, зокрема секторам самостійного пошуку роботи, профінформаційному, де презентовані різноманітні профінформаційні матеріали: папки про професії та навчальні заклади регіону тощо.

Упродовж Дня відкритих дверей проведено профорієнтаційні уроки із серії «Реальне трудове життя», під час яких приділено основну увагу правильному та обґрунтованому вибору професії, побудові кар’єри, зроблено акцент на престижності робітничих професій, зокрема тих, що користуються попитом на ринку праці регіону.

Юнаки та дівчата ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу. Можу» Треба», дізналися про критерії правильного вибору майбутньої трудової діяльності та ознайомилися з сучасними вимогами роботодавців до працівників. Також молоді люди мали можливість обмінятися власними думками про власні професійні наміри.

На завершення заходу учні та вчителі висловили вдячність за цікавий і корисний захід та побажання щодо тематики майбутніх зустрічей.

"ВК" у PDF