Світловодський район
Суспільство

Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії

Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії
Дванадцятирічна дівчинка зі Світловодська Марія Манева, учениця 6-го класу Світловодської дитячої музичної школи, стала переможницею VIII Міжнародного творчого фестивалю-конкурсу «Салют талантів», який відбувся у столиці Фінляндії, місті Гельсінкі, 7 січня 2017 року.
На конкурсі Марія блискуче виконала програму випускного класу — варіації Людмили Жульєвої з елементами джазу на тему української народної пісні «Косарі», чим вразила представницьке журі, яке присудило їй перше місце в номінації: «Інструментальна творчість. Фортепіано. Соло. Середня вікова група».

Після повернення Марії додому, нам вдалося поспілкуватися з дівчинкою та дізнатися про її враження від конкурсу: «Мені дійсно сподобалася і організація конкурсу, і його надзвичайно дружня щира атмосфера, і ставлення до учасників і з боку членів конкурсного журі, і з боку самих учасників. Усі підтримували один одного аплодисментами», — зазначила Марія в інтерв’ю нашому виданню, а на запитання, що вона відчувала перед виходом на велику сцену, піаністка відповіла: «Коли я виходжу на сцену, хвилювання — мій звичайний стан!».

Та навіть хвилювання не стало на заваді її блискучого успіху, тож, сьогодні Марією пишається її рідна музична школа і, звісно, її учитель, директор ДМШ Тетяна Дмитрівна Рудь, яка зазначає: перемога Марії — це досягнення усього творчого колективу школи, всіх викладачів, з якими займається дівчинка, адже кожний з них доклав зусиль задля перемоги.
Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії

Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії

Варто зауважити, що до конкурсу в Гельсінкі Марія неодноразово брала участь у музичних конкурсах різного рівня в рідній країні, у тому числі в Кропивницькому, Дніпрі та Києві, де юна світловодська піаністка також гідно представляла рідне місто. Запорукою свого успіху вона вважає постійні репетиції, а її вчитель — Тетяна Рудь, додає: «Такі високі досягнення Марії — це результат її неабиякого таланту та величезної працелюбності дівчинки. Ось цей тандем і приносить свої плоди!».

До речі, окрім блискучої гри на фортепіано, Марія чудово співає, малює, а з недавнього часу ще й опановує скрипку. «Я дуже пишаюся своєю ученицею, тішуся нею і бажаю всім таких учнів!» — зізнається Тетяна Дмитрівна і додає: «Звісно, ми готувалися до конкурсу, обирали програму виступу, але все одно такий успіх став для нас приємною несподіванкою. Хочу висловити велику подяку батькам Марії, які надають дитині таку чудову можливість розвиватися».

Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії

Зі свого боку мама Марії, Інна Манева, подякувала викладачам музичної школи, які надали прекрасну музичну освіту її доньці та відзначила високий рівень знань, які отримують діти у Світловодській ДМШ.

Наступним важливим кроком для Марії стане участь у супер-фіналі конкурсу в жовтні цього року, тож, побажаємо їй перемоги!

Успіх юної світловодської піаністки у Фінляндії

"ВК" у PDF