---
Суспільство

За минулий рік вдалося досягти найбільших надходжень за всі роки існування податкової служби

За минулий рік вдалося досягти найбільших надходжень за всі роки існування податкової служби
Про це на апаратній нараді в облдержадміністрації повідомив в. о. начальника ГУ ДЕС в Кіровоградській області Сергій Тертичний, аналізуючи стан виконання дохідної частини державного та місцевих бюджетів області у 2016 році.
Так, за його інформацією, за минулий рік до зведеного бюджету було мобілізовано близько 6 млрд. грн., що на 2,3 млрд. грн. більше, ніж у 2015 році.

- До загального фонду державного бюджету за 2016 рік надійшло 2,7 млрд. грн., що на 1,2 млрд. грн. більше минулорічного показника.

За словами Сергія Тертичного, вдалося забезпечити виконання доведених завдань по основних платежах та забезпечити значний приріст надходжень по податку на додану вартість (надходження склали 1,4 млрд. грн., що майже на 900 млн. грн., ніж минулого року), податку на доходи фізичних осіб (надходження склали 606,1 млн грн., що на 200 млн грн. більше), військовому збору (надходження склали 192,7 млн грн., що на 33,3 млн грн. більше) та по податку на прибуток (надходження склали 267,5 млн грн., що на 117 більше).

Вдвічі більше надходжень, ніж торік, надійшло, за словами Сергія Тертичного, і до місцевих бюджетів у 2016 році. Зокрема, надходження склали 3,2 млрд. грн., що на 1,1 млрд.грн. більше порівняно із показником 2015 року.

Сергій Тертичний відзначив також, що виконання доведених завдань забезпечено по всіх ОДПІ та по основних платежах, зокрема по податку на доходи фізичних осіб – надходження склали 1,8 млрд. грн., що в півтора рази більше минулорічного показника.

Додатковим джерелом надходжень місцевих бюджетів у 2016 році, за словами посадовця, були надходження акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що склали 258 млн. гривень, а це вдвічі більше проти показника 2015 року.

За інформацією офіційного сайту Кіровоградської ОДА

"ВК" у PDF