Світловодський район
Суспільство

Держпродспоживслужба інформує: захворюваність на ГРЗ у Світловодську ще не здає позиції

Держпродспоживслужба інформує: захворюваність на ГРЗ у Світловодську ще не здає позиції
За даними ДУ ”Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”, за минулий тиждень (з 5 по 12 січня) епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ по місту все ще залишається перевищеним. Але тенденція до зменшення захворюваності утримується.
Так, за звітний тиждень показник захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції по місту склав 595,20 на 100 тисяч населення та перевищив епідемічний поріг на 28,8% (епідпоріг для даного тижня складає 461,97). Перевищення епідпорогу на початку місяця становило 60,7%. Кількість світловодців, які звернулись за меддопомогою з симптомами ГРЗ, також продовжує зменшуватись — захворіло 317 містян, що на 46 осіб менше, ніж за тиждень, що йому передував; з них дітей – 166 (52,4%) проти 202 (56 %) відповідно.

Незважаючи на те, що захворюваність йде на спад, Держпродспоживслужба рекомендує мешканцям міста та гостям залишатися пильними щодо застудних захворювань та грипу. Зима продовжується, тому продовжується і необхідність берегти своє здоров’я та здоров’я близьких від грипу та ГРЗ!

"ВК" у PDF