Онуфріївський район
Суспільство

Підвищуємо рівень правової культури безробітних громадян

Днями, у рамках Всеукраїнського тижня права, в Онуфріївському районному центрі зайнятості для безробітних громадян за участі бюро правової допомоги відбувся інформаційний захід. Його мета – підвищити рівень правової культури незайнятих трудовою діяльністю громадян.
Відкриваючи семінар, Вадим Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості, поінформував присутніх про стан місцевого ринку праці, актуальні вакансії та послуги служби зайнятості. «Серед послуг, які надає служба зайнятості населенню, є організація професійного навчання безробітних під конкретне замовлення роботодавців. Навчання здійснюється як базі закладів обласного рівня, так і в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості», - акцентував увагу присутніх фахівець.

Лілія Трепачова, заступник начальника відділу Онуфріївського бюро правової допомоги, розповіла присутнім про послуги, які надає бюро правової допомоги, а саме: надання консультацій і роз'яснень з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру, забезпечення доступу особи до вторинної правової допомоги та ін.

За її словами, основними функціями бюро є: право просвітництво у територіальних громадах, надання безоплатної первинної правової допомоги; забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги; забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Підсумовуючи свою промову, Лілія Трепачова зазначила, що проведення подібних спільних заходів дозволить учасникам глибше дізнатись про свої права, шляхи їх реалізації та порядок і способи захисту своїх прав.

По завершенню зустрічі, учасники ставили питання, що їх найбільше турбували, та отримали вичерпні індивідуальні юридичні консультації фахівців.

"ВК" у PDF