Онуфріївський район
Суспільство

Рейди лісової охорони

Рейди лісової охорони
Лісівники ДП «Онуфріївський лісгосп» аналізуючи стан протипожежного забезпечення лісів, звертають особливу увагу на створення та догляд за мінералізованими смугами, протипожежними розривами, які дадуть можливість зменшити ймовірність розповсюдження вогню.
Будні лісівників Онуфріївщини розписані згідно планових завдань по виконанню технологічних процесів дуже щільно. І часто буває так, що виконуючи одну роботу, при появі пожежі, треба негайно відволікатися від неї і створювати миттєво бригади по ліквідації щонайменших вогнищ. Це дуже важко та звісно накладно.

В успішному пожежогасінні, коли можливості профілактичних засобів вичерпані й пожежа вже реальна, допомагають організованість, оперативність, наявність необхідної техніки та добре підготовленого до дій в екстремальних ситуаціях персоналу. А ще взаємодія лісоохоронців, пожежорятувальних підрозділів разом з працівниками міліції та місцевих органів влади.

Пожеж, самовільних рубок, браконьєрства, засмічення у лісах може поменшати лише тоді, коли зуміємо подолати людську байдужість у ставленні до зелених насаджень. З приводу вирішення цих питань постійно проводяться рейди лісової державної охорони з метою виявлення та недопущення надзвичайних ситуацій, а також для проведення роз’яснювальних бесід з місцевим населенням.

Ваша небайдужість, щира любов до навколишнього світу зуміє зберегти його від поодиноких варварів, на благо прийдешніх поколінь.

Рейди лісової охорони

"ВК" у PDF