Онуфріївський район
Суспільство

Поезія єднає серця

Поезія єднає серця
Під такою назвою 21.03.2016 року відбулося чергове заняття в Університеті ІІІ віку Онуфріївського територіального центру.
У залі було багатолюдно: всі зібралися з нагоди важливого свята – Всесвітнього дня поезії. Це свято завжди об’єднує не тільки тих, хто може власними поетичними рядками передати почуття і переживання, а й усіх любителів поетичного слова.

Поезія єднає серця

Зібрання розпочалося з приємного сюрпризу: директор територіального центру Данилів Н.О. вручила слухачам диплом, яким було нагороджено майстринь-вишивальниць Університету (Норову Л.Ю., Шморгун В.І., Горбуліну О.М., Курченко К.І., Скок Л.Я.) за участь у виставці майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва районного осередку обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» «Мистецтво Онуфріївського краю». На виставці експонувався рушник-оберіг – колективна творча робота підопічних майстринь територіального центру.

На Свято поезії була запрошена Копійка О.В. – місцева поетеса-аматор. Крім неї серед почесної президії знаходилися поети-аматори Університету ІІІ віку: Норова Л.Ю., Бацак Л.О., Шморгун В.І., які часто радують колег своїми поетичними доробками.

В Україні Всесвітній день поезії традиційно поєднується з Шевченківськими днями, адже саме в березні народився великий український поет і борець за народну волю – Т.Г.Шевченко. Тож свято розпочалося зі співу Шевченківського «Заповіту». Потім відбулася презентація електронного проекту книги, яка створюється на основі біографічних віршів-поздоровлень кожному члену Університету. Авторами книги є Норова Л.Ю., Бацак Л.О., Шморгун В.І. Кожному студенту відводиться по декілька сторінок цієї книги, ілюстрована вона фотографіями слухачів. Розпочинається книга зі слів Гімну студентів Університету ІІІ віку, слова якого написала Бацак Л.О., а на музику поклала Гриценко О.С. Книга ще доповнюватиметься і поповнюватиметься матеріалами. Автори книги дуже скромні і сором’язливі люди. У них є свої творчі доробки, але вони дуже рідко ними діляться. Та у святковий День поезії вони не відмовили слухачам і прочитали власні поетичні твори. Потім зі своїми творчими планами поділилася Копійка О.В. і прочитала свої останні поетичні доробки.

Поезія єднає серця

Серед діячів української культури Тарасові Григоровичу Шевченку належить особливе місце. Шевченко був наділений багатьма рисами вдачі: палким вільнолюбством, великою працелюбністю, жадобою вчитися, широким діапазоном зацікавлень, тонким знанням людської психології. Якщо помножити це багатство вдачі на талант в поетичному слові і в образотворчому мистецтві, то стане зрозумілою феноменальна природа його як людини і митця. Тож на занятті слухачі не оминули увагою творчість Т.Шевченка. Живан Л.І. познайомила присутніх із однією гранню його таланту - талантом в образотворчому мистецтві. Протягом всього заняття лунали улюблені пісні на слова Т Шевченка: «Така її доля» (у виконанні Гриценко О.С.), «По діброві вітер виє» (у виконанні вокальної групи), «Думи мої, думи мої…» та «Реве та стогне Дніпр широкий» (у виконанні хору «Журавушка»). Улюблені вірші продовжили лунати і за чашкою духмяного чаю, до якого запросили всіх присутніх. У залі панувала атмосфера чудового настрою і позитивних емоцій. Дійсно, поезія об’єднує серця!

"ВК" у PDF