Новгородківський район
Суспільство

Афганістан: біль і пам'ять вічні

Афганістан: біль і пам'ять вічні
Сьогодні, коли Україна перебуває в стані неоголошеної війни, коли щодня гинуть одні з найкращих синів, боронячи східні кордони нашої держави, Афганістан відгукується в наших серцях і душах неймовірним болем втрат і страждань.
В музеї історії району, напередодні річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, для учнів першого курсу ПТУ №36 селища Новгородка було проведено урок історії «Афганістан: біль і пам'ять вічні».

Понад 100 земляків - воїнів-інтернаціоналістів пройшли через її пекло, проявивши мужність, хоробрість, стійкість, відважність та справжню братерську дружбу. Своїми спогадами про ту далеку війну з учасниками заходу поділились воїни-афганці Олександр Сириця, Юрій Гудзь та Олександр Ляшенко.

Афганістан: біль і пам'ять вічні

Директор музею Оксана Кудіна познайомила відвідувачів з експозицією «Пекучий подих Афганської війни», а Віталій Савчук зачитав свій авторський вірш «Сум».

Пам'ять загиблих земляків, які не повернулися живими до батьківських осель і, пам'ять тих, хто помер від ран і контузій вже після війни було вшановано хвилиною мовчання.

"ВК" у PDF