---
Суспільство

Кіровоград перейменують в Інгульськ?

Кіровоград перейменують в Інгульськ?
Комітет Верховної ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування підтримав перейменування 108 населених пунктів та нову назву для Кіровограда – Інгульськ.
23 грудня Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув пропозиції органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій щодо перейменування населених пунктів та районів.

У засіданні Комітету взяли участь голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович та координатор декомунізації Богдан Короленко.

Із 121 подання члени Комітету погодили 108 нових назв. За назву Інгульськ замість Кіровоград проголосувало 7 членів Комітету та 1 утримався.

Щодо ще 13 подань Комітет прийняв рішення звернутися до місцевих рад з пропозицією врахувати історичні назви та відповідні рекомендації УІНП; щодо 19 рішень місцевих рад залишити попередні назви – звернутися до відповідних місцевих рад із роз'ясненнями та запропонувати врахувати думку членів комітету й рекомендації Українського інституту національної пам'яті.

Повний перелік перейменувань, погоджених Комітетом Верховної Ради на сайті Українського інституту національної пам’яті.

"ВК" у PDF