Світловодський район
Надзвичайні події

За пару пляшок пива – до чотирьох років ув’язнення «заробили» два молодика у Світловодську

За пару пляшок пива – до чотирьох років ув’язнення «заробили» два молодика у Світловодську
Двоє раніше судимих товаришів по черзі пограбували один і той же магазин. Тепер друзі можуть повернутися за ґрати на строк до 4 років.
Вихідного дня до Світловодського відділу поліції звернулася продавець місцевого магазину, яка повідомила про те, що невідомий пограбував її. Покупець, зайшовши до приміщення, замовив дві пляшки пива, об’ємом по 2,5 літри кожна та, не розрахувавшись, схопив товар і побіг. Жінка намагалася наздогнати зловмисника, але він зник у дворах. Незважаючи на те, що продавцю не вдалося наздогнати грабіжника, вона запам’ятала його прикмети.

У результаті проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці швидко встановили особу зловмисника . Ним виявився раніше судимий за крадіжки 26-річний житель цього ж мікрорайону.

За добу потерпіла знову стала жертвою вже іншого грабіжника. Дочекавшись моменту, коли в магазині не було відвідувачів, молодик зайшов до приміщення, попросив цигарки та дві пляшки пива. Вихопивши товар, грабіжник вирішив тікати. Спроби зупинити його виявилися марними. "Працівники поліції швидко встановили особу підозрюваного, – розповідає начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий, – Ним виявився 25-річний раніше судимий знайомий чоловіка, який минулої доби за таким же сценарієм скоїв пограбування у тому ж магазині".

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує до 4 років позбавлення волі.

"ВК" у PDF