Знам’янський район
Влада / Суспільство

Урочисті заходи до Дня захисника України відбулися у Знам’янці

Урочисті заходи до Дня захисника України відбулися у Знам’янці
Урочисті заходи до Дня захисника України розпочалися із покладання квітів до пам’ятного знаку «Героям, загиблим за свободу та незалежність України» на площі Героїв Майдану.
У покладанні взяли участь міський голова Сергій Філіпенко, перший заступник міського голови Валентина Загородня, секретар міської ради Наталія Клименко, керуюча справами міськвиконкому Ірина Ратушна, представники міської спілки ветеранів АТО та громадськість міста

Урочисті заходи продовжилися у міському Палаці культури, на яких були присутні військовослужбовці, представники трудових колективів, громадських організацій, матері та члени родин загиблих учасників антитерористичної операції на Сході.

До усіх присутніх з вітальним словом звернувся міський голова Сергій Філіпенко: "14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, ми вітаємо усіх тих, хто своєю доблестю, силою та відвагою доводить, що ми дійсно є нащадками славного козацького роду! Цей день об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських героїв-захисників. У цей день ми згадуємо і дякуємо усім воїнам, усім захисникам Батьківщини. Дорогі ветерани, учасники антитерористичної операції, військовослужбовці, всі ті, хто кожного дня боронить спокій жителів країни, полтавців! Цього дня я бажаю вам, дорогі захисники, міцного здоров’я, твердої віри у світле майбутнє, сили рухатися вперед. Щастя, удачі, миру та злагоди у ваших оселях. Нехай усмішки близьких зігрівають вам душу. Нехай ваші родини і нашу країну оберігає Господь!".

Урочисті заходи до Дня захисника України відбулися у Знам’янці

За мужність та героїзм, вірну службу на благо своєї землі та свого народу, значний особистий вклад в розбудову країни міський голова С.Філіпенко та в.о. голови міської спілки ветеранів АТО Нікітін М.М. вручили нагороди тим, хто кожного дня доводить свою відданість Батьківщині, тим, хто сьогодні захищає традиції та боронить кордони України.

Також цього дня найвищі державні нагороди віднайшли своїх достойних власників. На превеликий жаль, не всім героям судилося сьогодні вийти на сцену за своїми почесними нагородами – ордени «За мужність і відвагу» посмертно нагороджено Дмитра Єфремова та Дмитра Кісліченко. Нагороди дружинам загиблих Героїв Юлії Єфремовій та Вікторії Кісліченко вручив військовий комісар Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату О. Чижма.

Урочисті заходи до Дня захисника України відбулися у Знам’янці

Також приємною несподіванкою для учасників АТО став подарунок, підготовлений волонтерами ГО "Знам'янське об'єднання "Майдан" – жовто-блакитні хусточки, на яких були написані найщиріші побажання від мешканців нашого міста. Кожан із присутніх Героїв отримав таку хусточку.

На запрошених чекав чудовий патріотичний концерт, який підготували для них найкращі танцювальні колективи, вокалісти та музиканти міського Палацу культури.

Розпочався концерт виступом гурту «Ретро» (кер. М. Золотарьов), який подарував глядачам низку українськихчарівних пісень. До речі колектив виступав у новому складі: М. Могільний, П. Пісчурников, О. Редько, В. Родін, С. Самсонова, В. Запісочна, О. Квасов – учасник бойових дій в зоні АТО.

Гучними оплесками присутні на концерті відзначилияскравий виступ зразкового танцювального колективу«Веселка» (кер. Т. Часник). Особливо сподобався запальний«Гопак».

У виконанні солістів МПК прозвучали пісні присвячені цвіту нашого народу, йогославним синам і дочкам, що в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас, — життя.

Урочисті заходи до Дня захисника України відбулися у Знам’янці

Покорили глядача своїми неймовірно красивимиголосами солістки Палацу культури – С. Свірідова та В. Запісочна, а колектив бального танцю «Грація» (кер. В. Кондратюк) своїм виступом додав глядачеві гарного настрою.

Завершився концерт довгоочікуваним виступомвідомого і улюбленого знам янчами народного аматорськогоансамблю української пісні і танцю «Барвінок» (кер. заслужений працівник культури України – Є. Мельниченко).

Після такого концерту зе раз для себе робиш висновок, що Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і зрозуміло, мудрими, талановитими людьми.
Дякуємо всім працівникам МПК, які взяли участь у підготовці та проведені заходу.

"ВК" у PDF