Знам’янський район
Влада / Суспільство

Відкрито пам’ятні дошки на честь Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра

Відкрито пам’ятні дошки на честь Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра
25 років Українській державі, але це лише мить, незначна частина нашого минулого. І знову життя поставило перед нами випробування: події останніх двох років примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також зрозуміти, що ми – господарі на власній землі.
«І саме за це зараз в АТО воюють наші Герої. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя захищають неньку – Україну», – такими словами розпочинається мітинг з нагоди відкриття пам’ятних дошок на честь випускників Знам’янської загальноосвітньої шкли І-ІІ ступеня № 4 Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра, загиблих в зоні проведення АТО .

Вшанувати пам`ять бійців прийшли представники міської влади, педагогічний та учнівський колективи школи, їх рідні, друзі, громадські активісти.

«Ніщо вже не може зменшити біль втрати сина, брата, друга, учня. Сьогодні я низько схиляю голову перед сумуючими батьками і дякую за синів, яких вони виховали справжніми патріотами, захисниками. Вони не боялися відповідальності, бо знали, що хто як не вони. Тому наше спільне завдання – будувати кожного дня ту країну, за яку віддали найдорожче – своє молоде життя – наші Герої – Сергій та Дмитро» -, зазначає у своєму виступі міський голова Філіпенко Сергій Іванович.

Відкрито пам’ятні дошки на честь Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра

З болем у серці згадав своїх випускників директор школи Лядський Володимир Анатолійович.

Відкрито пам’ятні дошки на честь Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра

В.о. голови міської спілки ветеранів АТО Нікітін Микола Миколайович зазначив, що відкриття пам’ятних дошок на честь випускників Знам’янської загальноосвітньої шкли І-ІІ ступеня № 4, які загинули, боронячи Батьківщину, відіграватиме велику роль для виховання підростаючого покоління.

Відкрили пам’ятні дошки однокласниці загиблих Героїв. Після урочистого відкриття пам’ятних дошок, всі присутні поклали до них квіти.

Відкрито пам’ятні дошки на честь Капелюхи Сергія та Єфремова Дмитра

Довідка:

Капелюха Сергій Вікторович

Народився 31 березня 1978 року у м.Знам’янка. Закінчив 9 класів Знам’янської загальноосвітньої школи №4.
З 1996 року Сергій працював слюсарем у ЖЕК до 1999 року. Потім поповнив ряди залізничників і працював помічником машиніста електропоїзду.

З січня 2001 року продовжив роботу в ТЧ -7 помічником машиніста електровозу. В 2011 році був переведений у службу приміського руху структурного підрозділу РПЧ -9 «Одеса- Застава 1» помічником машиніста електропоїзду.

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році, не залишили байдужим Сергія Вікторовича. Він не міг залишитися осторонь того, що відбувається на Сході нашої держави, і з 10 липня 2015 року виконував військовий обов’язок у зоні проведення АТО.

Виконуючи службове (бойове) завдання, під час обстрілу, солдат отримав тяжкі поранення несумісні з життям. 14 листопада 2015 року по дорозі до госпілю від численних осколкових поранень Сергій помер.

Єфремов Дмитро Сергійович

Народився 6 квітня 1985 році у нашому місті. Навчався у Знам’янській загальнооствітній школі №4.

Був учасником Народного самодіяльного ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» танцювальної групи.

Працював заступником начальника станції Чорноліська виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця»».

20 липня 2015 року був призваний за мобілізацією на військову службу.

Дмитро був навідником 3-го аеромобільного десантного взводу 1-ої аеромобільної роти 90 окремого аеромобільного батальйону 81 окремої аеромобільної бригади високо мобільних десантних військ ЗСУ.

"ВК" у PDF