Онуфріївський район
Влада / Суспільство

На Онуфріївщині відзначили День партизанської слави

На Онуфріївщині відзначили День партизанської слави
22 вересня щорічно, як на державному, так і на районному рівні Онуфріївщина урочисто відзначає День партизанської слави.
Свято встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни , увічнення їх пам'яті...» згідно з Указом Президента України «Про День партизанської слави» від 30 жовтня 2001 року № 1020/2001.

День партизанської слави особливий, як для добровільних захисників Батьківщини, які внесли вагомий вклад в Перемогу у Другій світовій війні, так і для всього українського народу.

Відзначення цього свята є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над фашизмом, відновленням історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали.

Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом. Масовість участі українського народу у війні з німецько-нацистськими загарбниками та сила опору в роки Другої світової війни в Україні, були одними з основних факторів безумовної і остаточної Перемоги над окупантами. Ми не повинні забувати про тих людей, які пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право людей на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму. У День партизанської слави ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість.

Цього пам’ятного дня в районному центрі відбулася урочиста хода до Братської могили мирних жителів. Відкрила мітинг-реквієм секретар Онуфріївської селищної ради Валентина Філатова. З обох сторін пам’ятного знаку – почесна варта старшокласників Онуфріївської ЗШ І-ІІІ ст..

На Онуфріївщині відзначили День партизанської слави

Керівництво району та представники підприємств, установ, організацій району, учні Онуфріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вшанували загиблих у буремні роки війни хвилиною мовчання та поклали квіти до Братської могили.

На Онуфріївщині відзначили День партизанської слави

В рамках відзначення Дня партизанської слави 22 вересня 2016 року голова районної державної адміністрації Сергій Самородченко, голова районної ради Тетяна Уткіна, секретар Онуфріївської селищної ради Валентина Філатова, голова ради районної організації ветеранів України Людмила Семенова, представники підприємств, установ, організацій району та учні Онуфріївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів зібралися біля місця розстрілу радянських патріотів, щоб схилити голови та вшанувати пам’ять наших земляків - партизанів та підпільників, покласти квіти до пам’ятної дошки.

"ВК" у PDF