Знам’янський район
Влада

Підсумки економічного і соціального розвитку Знам'янського району підбили на розширеному засіданні колегії РДА

Підсумки економічного і соціального розвитку Знам'янського району підбили на розширеному засіданні колегії РДА
На розширеному засіданні колегії райдержадміністрації підвели підсумки економічного і соціального розвитку району за січень-червень 2016 року та стану підготовки об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 року.
Підсумки економічного і соціального розвитку Знам'янського району підбили на розширеному засіданні колегії РДА
Перед початком засідання колегії голова районної державної адміністрації О.Лукашов виконав почесну місію – вручив Почесну Грамоту Знам’янської районної державної адміністрації головному інженеру відкритого підприємства «Знам’янський кар’єр» філії «Центр управління промисловістю» публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» Сергію Васильовичу Урсулову за старанність, наполегливість в роботі, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди відзначення державного свята – 25-ї річниці незалежності України.

Олександр Сергійович ознайомив учасників колегії із подіями та заходами, які відбулися на території району за останній час, а саме, що 20 серпня 2016 року в с.Цибулеве на території «зеленої садиби» музею під відкритим небом «Гайдамацька Січ» пройшло відкрите етно-фольклорне свято «Чута-фест», в якому взяли участь колективи народної творчості з різних районів Кіровоградської області.

Урочистості з нагоди 25-ї річниці незалежності України відбулися у районному будинку культури в с.Богданівка. За підтримки депутата обласної ради Н.Ревенко гостей свята вітав Народний хореографічний ансамбль «Світанок» м.Кропивницький (художній керівник – М.Печененко).

У с.Макариха 25 серпня 2016 року відкрився дитячий ігровий майданчик з сонячною назвою «Промінчик», який був встановлений за ініціативи та спонсорської допомоги ТОВ ВКК «Асторія» (директор – Ю.В.Фесун).

Фінал зональних ігор обласної спартакіади на звання «Краще спортивне село Кіровоградщини пройшов у м. Знам’янка 27 серпня 2016 року. Організатором змагань вже у 18-ий раз виступила Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України. У змаганні взяли участь 15 команд з Кіровоградської області. Знам’янський район представляла команда Дмитрівської сільської громади, яка зайняла п’яте місце в загальному заліку та перше місце – у змаганнях з волейболу.

Голова районної державної адміністрації О.Лукашов проінформував присутніх про шосту сесію Кіровоградської обласної ради 7-го скликання, пленарне засідання якої відбулося 26 серпня 2016 року.

Начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації І.Чубін доповіла з питання щодо економічного і соціального розвитку Знам’янського району за січень-червень 2016 року. У своєму виступі вона підкреслила, що розвиток аграрного сектору економіки характеризується зростанням обсягів виробництва і реалізації сільськогосподарської продукції. Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва підприємствами склав 105,6% (програмне завдання – 101,0%). Обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на одиницю населення по сільськогосподарських підприємствах (у порівнянних цінах) склав 561,6 грн. проти 522,7 у січні-червні 2015 року.

У сфері використання земельних ресурсів орендна ставка в середньому по району склала 3,52% (в середньому по області – 3,92%), орендна плата – 1036,87 грн. (1168,34 грн.). За оренду землі орендодавцям виплачено 7259,0 тис. грн., що становить 8,5% від нарахованої суми (85693,0 тис. грн.).

З метою збереження та оновлення біологічного потенціалу району за січень-червень 2016 року ДП «Чорноліське лісове господарство» збільшено лісовий фонд та створено нових насаджень на зрубах на площі 102,8 га.

У галузі промисловості індекс виробництва промислової продукції за січень-червень 2016 року склав 104,4% (відповідно до Програми – 102,3%), у тому числі: добувна галузь – 93,7% (99,0%), переробна галузь – 105,5% (102,7%).

Обсяг капітальних інвестицій у січні-червні 2016 року склав 57,3 млн. грн., що в 5,8 рази більше ніж у січні-червні 2015 року (січень-червень 2015 року – 9,8 млн. грн.), (програмне завдання – 27,0 млн. грн.), на одну особу обсяг інвестицій збільшено в 6 разів і становить 2500,3 грн. проти 418,5 грн.

Найбільші інвестиції склали по: ТОВ АФ «Іванківці» – 12353,0 тис.грн., ТОВ АФ «Хлібодар» – 9315,0 тис.грн., ТОВ «ПАК З» – 6658,0 тис.грн. ФГ «Сєвєрянін» – 5664,0 тис.грн., ФГ «Росток» – 4579,0 тис.грн., ПСП «Обрій» – 3250,0 тис.грн., ТДВ «Колос» – 2990,0 тис.грн., ПП «Ареал» – 1989,0 тис.грн.

У рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ» у січні-червні 2016 року на території району реалізовано мікро-проект «Економічний розвиток СОКу «Лісовичок» у с.Володимирівка.

Сільські бюджети по загальному фонду за січень-червень 2016 року виконані на 178,2%.

У сфері житлово-комунального господарства за січень-червень 2016 року рівень оплати з початку року за спожиту електроенергію склав 101,89%, за спожитий газ – збільшено в 3 рази.

У сфері зовнішньоекономічної діяльності, завдяки відкриттю європейського ринку для українських товарів, спостерігається зростання експорту товарів у І півріччі 2016 року на 77,4%.

Підводячи підсумки розгляду даного питання порядку денного колегії, голова районної державної адміністрації О.Лукашов наголосив керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності на вжиття заходів з легалізації заробітної плати, своєчасної її виплати, недопущення випадків нарахування менше законодавчо визначеного мінімального розміру, а також підвищення розміру заробітної плати.

Начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Т. Бабіч доповіла з питання щодо стану готовності об’єктів житло-комунального господарства та соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2016/2017 року.

Основний комплекс робіт, пов’язаний з підготовкою обладнання газових котелень закладів освіти до опалювального періоду завершений. Забезпеченість твердим паливом навчальних закладів станом на 30 серпня 2016 року становить 30% від потреби, дошкільних навчальних закладів – 80%.

Центральною районною лікарнею отриманий акт готовності теплового господарства закладу до роботи в опалювальний період 2016/2017 року.

Комунальним закладом «Знам`янський центр первинної медико-санітарної допомоги» проведена перевірка димовентиляційних каналів 10 амбулаторій з газовим опаленням, підготовлені договори на перевірку димоходів та вентиляційних каналів в підрозділах закладу, які мають пічне опалення (Диківська АЗПСМ, 14 фельдшерських пунктів). Підрозділи КЗ забезпечені вугіллям. Укладені договори із Знам`янським УЕГГ на пуск газу.

В адміністративному приміщенні територіального центру соціального обслуговування Знам’янського району та будівлях стаціонарних відділень для постійного проживання виконані заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2016/2017 року в плановому порядку.

"ВК" у PDF