---
Влада / Суспільство

Верховна Рада України посилила соціальний захист сімей, до складу яких входять військовослужбовці, що беруть участь в АТО

Верховною Радою України схвалено Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям” щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції” від 14 липня 2016 року №1462-VIII.
Зазначеним Законом посилено соціальний захист сімей, до складу яких входять військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції. Так передбачено, що до сукупного доходу сім'ї при призначенні державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції.

У такому випадку надається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичної операції, яка видається командиром військової частини.

Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям” щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції” набрав чинності з 05 серпня 2016 року.

"ВК" у PDF