Олександрівський район
Влада

В Олександрівському районі готуються до проведення ЗНО

В Олександрівському районі готуються до проведення ЗНО
25 квітня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. Участь в нараді взяв голова районної ради Григорій Гончаренко.
Начальник відділу освіти райдержадміністрації Сергій Тимко доповів про підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році учнів загальноосвітніх навчальних закладів Олександрівського району.

Так, у 2016 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проходити в Олександрівському районі з 3 предметів, а саме українська мова та література (5 травня), математика (11 травня) та історія України (13 травня). Пунктом тестування визначена Олександрівська ЗШІ-Ш ст. №1.

Для проходження ЗНО з української мови зареєструвалося 144 абітурієнти, з математики – 75 учасників та 104 з історії України.

Для якісної організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 12 квітня було проведено навчання залучених працівників до роботи на пункті ЗНО.

2 квітня на базі Олександрівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів № 1 пройшло пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

На пробне зовнішнє незалежне оцінювання було зареєстровано 74 учні загальноосвітніх навчальних закладів району. З’явились на зовнішнє незалежне оцінювання всі зареєстровані учні.

9 квітня 2016 року відбулося пробне тестування з математики, фізики, хімії, історії України, біології, німецької мови та географії

Пробне тестування пройшло без порушень як з боку учнів, так і з боку залучених працівників до пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

На нараді начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Ковтун поінформувала про стан організації пасажирських перевезень пільгових категорій громадян. За її словами, відповідно Закону України про Державний бюджет на 2016 рік, не передбачено кошти на компенсацію проїзду для осіб пільгових категорій. У разі прийняття урядом та Верховною Радою змін до бюджету України та передбачення коштів і джерел фінансування даної позиції, пільги будуть передбачені і надалі.

Незалежно від компенсацій чи наявності договорів про пільгові перевезення з перевізником закони України про пільгові категорії продовжують діяти, право пільговиків на безкоштовний проїзд нікуди не зникає, не може бути обмежене і має бути забезпечене перевізником.

По причині відсутності фінансування управління соціального захисту населення райдержадміністрації не в змозі було укласти договір про порядок компенсації за надані послуги по перевезенню окремих категорій громадян автомобільним чи залізничним транспортом загального користування.

Рішенням п’ятої сесії районної ради сьомого скликання від 21 квітня 2016 року затверджено районну Програму щодо організації перевезень пільгових категорій населення на території олександрійського району на 2016 рік, якою передбачено за рахунок коштів місцевих бюджетів на 2016 рік фінансування виплат за перевезення окремих категорій громадян транспортом и- 400,0 тис. грн.

В районному бюджеті на зазначені цілі передбачено на сьогоднішній день 200,0 тис. грн..

"ВК" у PDF