Знам’янський район
Влада

Зустріч з активом «Союз-Чорнобиль»

Зустріч з активом «Союз-Чорнобиль»
Перший заступник міського голови В.Загородня зустрілася з активом Знам’янської міської громадської організації «Союз-Чорнобиль».
Під час зустрічі обговорювалися питання стану медичного обслуговування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання фінансової підтримки громадській організації з міського бюджету у поточному році, проблемні питання діяльності громадської організації, зокрема, виділення приміщення.

Станом на 01.01.2016 року на обліку в управлінні соціального захисту населення перебувають 348 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них: I категорії – 54 особи, II категорії -127 осіб, III категорії – 87 осіб.

Обсяг коштів з обласного бюджету, передбачених на забезпечення громадян постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на пільгове медичне обслуговування на 2016 рік було збільшено, а саме: з 01 лютого 2016 року ця сума складатиме 3910 грн. на місяць.

Серед питань, які обговорювали присутні – підготовка та проведення у місті заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. Голова громадської організації В.Школа розповів про заходи, які будуть проведені організацією до цього дня, звернувся з проханням включити до міського плану заходів пропозиції громадської організації «Союз-Чорнобиль».

Присутні запропонували з метою виховання підростаючого покоління на прикладах самовідданості і жертовності учасників ліквідації провести у загальноосвітніх та позашкільних закладах освіти та культури міста зустрічі з ліквідаторами.

Валентина Загородня звернула увагу на необхідність активізації роботи організації, спільного вирішення питань учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

"ВК" у PDF