Знам’янський район
Влада

У Знам’янському районі підбили підсумки роботи з протидії поширенню наркоманії та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів

У Знам’янському районі підбили підсумки роботи з протидії поширенню наркоманії та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів
На засіданні координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів при районній державній адміністрації, яке провела керівник апарату районної державної адміністраціії О.Слюсаренко, були підведені підсумки виконання районних заходів з протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки, затверджених розпорядженням голови районної державної адміністрації від 13 грудня 2011 року № 603-р.
У ході обговорення питання виступили представники Знам’янського відділу поліції головного управління національної поліції в Кіровоградській області, відділу освіти, служби у справах дітей, відділу культури і туризму райдержадміністрації, центральної районної лікарні, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У 2015 році членами координаційної ради були вжиті заходи щодо запобігання виникненню негативних явищ у молодіжному середовищі. Спеціалістами здійснено 48 перевірок у рамках проведення рейдів «Діти вулиці» та «Вокзал», забезпечено роботу кабінету замісної підтримувальної терапії для наркозалежних осіб. Загальноосвітніми навчальними закладами району проведено: загальношкільні лінійки «Знати, щоб жити», засідання педагогічного лекторію «Цінуй те, що маєш», психологічний всеобуч «Здоровим бути круто», бесіда «ВІЛ-СНІД – чума століття». Відділом культури і туризму райдержадміністрації ведеться інформаційно-просвітницька робота щодо популяризації здорового способу життя, профілактики розповсюдження ВІЛ/СНІДу.

Працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та залученими спеціалістами були проведені бесіди, відеолекторії, круглі столи на теми: «Профілактика негативних явищ (наркоманія, алкоголізм, паління)», «Проблеми ВІЛ/СНІД», «Профілактика правопорушень, відповідальність за скоєні правопорушення», «Права і обов’язки дитини. Попередження злочинності», «Правда про паління», «Стоп, наркотик» (всього 182 заходи), під час яких розповсюджувалися буклети з правової освіти та профілактики негативних явищ. При центрі постійно діє «Гаряча лінія «Телефон довіри», де до чергування постійно залучається лікар-нарколог центральної районної лікарні.

"ВК" у PDF