Новгородківський район
Влада

Сергій Коваленко розповів новгородцям про переваги децентралізації

Сергій Коваленко розповів новгородцям про переваги децентралізації
11 грудня грудня 2015 року у Новгородківському районі з робочою поїздкою перебував заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.
Він зустрівся з керівництвом райдержадміністрації, головами районної ради, селищної та сільських рад з питань впровадження в області процесів децентралізації влади. Під час зустрічі були обговоренні конкретні кроки, що реалізовані у напрямку децентралізації влади на території області, а також завдання, що мають бути втілені у рамках реформування системи місцевого самоврядування, в тому числі у Новгородківському районі.

Звертаючись до учасників наради, Сергій Петрович наголосив, що процес децентралізації покликаний надати територіальним громадам широкі права, право самостійно обирати керівника власної території та формувати місцеву виконавчу владу.

Сергій Коваленко розповів новгородцям про переваги децентралізації

Заступник голови ОДА також відзначив, що на сьогодні іншої альтернативи, ніж передати усю повноту влади місцевим спроможним громадам, немає. Адже, за його словами, саме ці громади, отримавши необхідний ресурс та повноваження, спроможні взяти на себе реальну відповідальність за розвиток власних територій.

"ВК" у PDF