Світловодський район
Благодійність

Кіровоградщина долучилася до надання гуманітарної допомоги жителям Авдіївки

Кіровоградщина долучилася до надання гуманітарної допомоги жителям Авдіївки
Президент України Петро Порошенко доручив головам обласних державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям Авдіївки, які постраждали внаслідок артилерійських та ракетних обстрілів бойовиків: населення міста потерпає від припинення електропостачання та обмеження тепло- і водопостачання.
Кіровоградська область активно долучилася до формування гуманітарних вантажів, які відправлятимуться на Донеччину. Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко доручив керівникам територій зробити відповідну роботу в районах та містах області.

За інформацією першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, 1 лютого зранку розпочали збирати і вантажити продукти харчування та одноразовий посуд, теплий одяг, ліжка з матрацами, подушками і постільною білизною, ліки для надання першої допомоги та свічки для освітлення приміщень. Формуються також вантажі з дизельним і твердим паливом.

– Уже активно долучилися Кропивницький, Світловодськ, Новоукраїнка, Олександрійський район, – зазначив посадовець. – Голова облдержадміністрації також зробив запити на кожну територію щодо формування резерву гуманітарної допомоги. Ми тримаємо ситуацію під контролем і не обмежимося лише сьогодні відправленим вантажем.

Сергій Коваленко повідомив, що автомобілі з гуманітарною допомогою будуть відправлені до Краматорська, де нині знаходиться Донецька військово-цивільна адміністрація, а вже потім вантаж буде перенаправлений до Авдіївки.

"ВК" у PDF