---
Актуально / Влада / Суспільство

Ветерани Кіровоградщини провели пленум обласної організації

Ветерани Кіровоградщини провели пленум обласної організації
Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко взяв участь у засіданні пленуму ради Кіровоградської обласної організації ветеранів України. Під час засідання було розглянуто кілька ключових питань, які стосувалися не тільки роботи ветеранських організацій області, а й соціально-економічного розвитку Кіровоградщини та проведення децентралізації.
Виступаючи перед учасниками зібрання, Сергій Кузьменко привітав усіх ветеранів із Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відзначатиметься незабаром, та подякував за їхній подвиг і важку роботу з відбудови країни у повоєнні роки.

– Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо і цінуємо ваш подвиг, свободу свого народу і зусилля, які ви доклали в ті далекі роки, щоб наші діти і внуки жили в мирній і незалежній країні, – наголосив очільник області. – Облдержадміністрація, як й інші органи державної влади, прикладає максимум зусиль, щоб підтримати наших ветеранів.

Ветерани Кіровоградщини провели пленум обласної організації

Голова облдержадміністрації також повідомив, що з обласного бюджету в 2016 році виділено 140 тисяч гривень на утримання обласної ветеранської організації. Окрім цього, діють соціальні програми, якими передбачено ремонт помешкань ветеранів та учасників Другої світової війни, можливість підключення стаціонарних телефонів та безкоштовне лікування. На реалізацію цих програм у 2016 році тільки з обласного бюджету виділено більше мільйона гривень.

Сергій Кузьменко також підкреслив, що продовжується робота з покращення умов перебування пацієнтів у обласному госпіталі для ветеранів війни. Минулого року з обласного бюджету виділялися кошти на купівлю нового обладнання та на утримання закладу. А цього року інвестиційними проектами, які фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, передбачено майже 20 мільйонів гривень на завершення капітального ремонту приміщення госпіталю.

– Хочу подякувати вам – старшому поколінню, нашим ветеранам, за розуміння, за терпіння і за підтримку тих дій, які сьогодні реалізуються і Президентом і Урядом нашої країни, – зазначив Сергій Кузьменко, завершуючи виступ. – Ще раз сердечно вітаю вас з Днем Перемоги. Миру, добра і нехай усе буде в нас добре.

Ветерани Кіровоградщини провели пленум обласної організації

Голова ради обласної організації ветеранів України Василь Єфіменко підсумував результати роботи VІІ Всеукраїнського з'їзду ветеранів і окреслив завдання ветеранським організаціям області стосовно виконання рішень з'їзду. Зокрема, він зазначив, що сьогодні на Кіровоградщині між первинними організаціями ветеранів серйозних протиріч не виникає, вони працюють злагоджено, знаходять порозуміння та взаємопідтримку. Основним завданням залишається покращення рівня соціального захисту людей старшого покоління.

"ВК" у PDF