---
Суспільство / Інтерв’ю / Благодійність

Допомогти одягнути в жіночу форму захисниць України вирішили Ірина та Віктор Королі

Допомогти одягнути в жіночу форму захисниць України вирішили Ірина та Віктор Королі
Забезпечення наших захисниць функціональною і зручною жіночою військовою формою — мета проєкту #ArmWomenNow. Важливу ініціативу нещодавно вирішили суттєво підтримати подружжя Віктор та Ірина Королі. З ними — наша розмова.
Кор.: — Під час війни майже щодня виникають різні ініціативи щодо підтримки ЗСУ, долучатися до кожної неможливо, бо просто не вистачить власних ресурсів. Чому ви звернули увагу саме на проєкт #ArmWomenNow і вирішили його підтримати?

Ірина Король: — Для мене, як для жінки, добре зрозумілі проблеми з одягом у жінок на фронті. Тут, у мирному житті, намагаєшся носити зручний одяг, щоб почуватися комфортно, а в умовах військових дій — це потрібно ще більше. З відкритих джерел знаю, що в ЗСУ проходять військову службу 41 тисяча жінок, з них 5 тисяч — на передовій. А крім цього, ще близько 19 тисяч жінок є цивільними працівницями задля потреб армії. Це ж ціла армія захисниць України, а про форму для них ніхто не подбав! Добре, що виник цей волонтерський проєкт. Я запропонувала чоловіку його підтримати і сподіваюся, що відтепер справа зрушить з місця.

Віктор Король: — Я підтримав дружину у добрій справі. Одним з аргументів на користь цього рішення була інформація про те, що найбільшим донором цього важливого проєкту є благодійний фонд сім’ї Довгих "Можемо разом", з яким ми вже неодноразово співпрацювали. Фонд не тільки інформаційно підтримав ініціативу, а й зробив внесок у 500 тисяч гривень у справу. Це для мене був приклад для наслідування, тому я також вирішив внести таку ж суму коштів.

Допомогти одягнути в жіночу форму захисниць України вирішили Ірина та Віктор Королі
Ірина та Віктор Королі


Кор.: — Засновниця проєкту Ірина Никорак планує у найближчі місяці повністю забезпечити формою жінок у ЗСУ на передовій, а потім передати її усім жінкам в армії України. Для такого амбітного плану потрібні великі гроші. Чи готові ви і надалі підтримувати цей проєкт, рекомендувати робити посильні внески своїм родичам, друзям, знайомим?

Віктор Король: — Радити своїм колегам, друзям, будемо, зрозуміло. Щодо власних внесків, будемо зважати на свої можливості. Адже ми щомісяця допомагаємо захисникам України автотранспортом, продукцією наших підприємств, закуповуємо те, що самі не виробляємо. Звертаємо увагу і на вимушених переселенців, соціально незахищені верстви населення міста і селища Власівки. Але допомагати тим, хто на передовій, будемо до перемоги над загарбниками.

Кор.: — Наближаються новорічні свята, чи плануєте ви організовувати благодійні ранки для дітей селища Власівки, як раніше?


Ірина Король: — Так, ми проводимо новорічні ранки для дітей селища. Цього року запросимо і дітей вимушених переселенців. Плануємо охопити своєю увагою до 130 дітей, кожному з них зробимо солодкий подарунок під час новорічної костюмованої казки. У нашому сімейному кафе Dolce Vita ми також регулярно влаштовуємо майстер-класи з приготування різних страв. Ці заходи користуються великою популярністю серед малечі селища. Намагаємося у цей складний час воєнного стану робити якомога більше корисних справ для людей.


Віктор Король: — Віримо в перемогу, наближаємо її разом із захисниками України.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF