---
Влада

В обласному Держгеокадастрі планують видавати по 100 наказів в день на землю для учасників АТО

В обласному Держгеокадастрі планують видавати по 100 наказів в день на землю для учасників АТО
Виконуючий обов'язки начальника головного управління Держгеокадастру в області Вадим Чувпило проінформував про стан надання земельних ділянок учасникам АТО. Вадим Чувпило зазначив, що за час виконання ним обов’язків керівника обласного Держгеокадастру вжито низку заходів щодо стабілізації ситуації із видачею дозволів на землю для учасників АТО.
Найперше він виділив збільшення площ зарезервованої землі. Так станом на 29 лютого в резерві було 1244 га, наразі ця цифра зросла до 3023 га, і ще є передумови для її збільшення до 5 тис. га. Вадим Чувпило запевняє, що земельного ресурсу області, хоч він і обмежений, але повинно вистачити для закриття потреб усіх учасників АТО. Виділив виконуючий обов’язки начальника обласного Держгеокадастру і нарощування темпів розгляду звернень про виділення землі, плановий показник – 100 наказів в день у березні вдалося виконати. Реєструють тепер в Держгеокадастрі і заяви у день їх подання, а на розгляд витрачають до 5 днів, хоча і цей термін прагнуть скоротит.


Як повідомив Вадим Чувпило, від початку року учасникам АТО видано 1258 наказів щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення. У період з 11 лютого по 26 лютого було видано 441 наказ: з яких 263 – дозволи на розроблення проекту землеустрою і 178 уже затверджені проекти. А з 29 лютого по 12 березня видано 741 наказ, де 534 – дозволи на розроблення проекту і 207 – затверджені проекти.

За словами Вадима Чувпила, і на рівні головного управління Держгеокадастру в області, і на рівні районів відбулася низка кадрових змін, посад позбулися заступники і навіть начальники районних відділів – такі непопулярні кроки були покликані, щоб налаштувати спеціалістів головного управління на більш активну і плідну роботу.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF