---
Суспільство

Спеціальний приз всеукраїнського конкурсу отримали ляльки-мотанки Світлани Руденко з Новгородки

Спеціальний приз всеукраїнського конкурсу отримали ляльки-мотанки Світлани Руденко з Новгородки
У всеукраїнському багатожанровому двотуровому конкурсі мистецтв «Різдвяна Україна», що відбувався на платформі «Смайл фест» 28-30 січня, І місце у номінації декоративно-ужиткове мистецтво та спеціальний приз за «Збереження традицій української культури» виборола жителька селища Новгородки Кропивницького району Світлана Руденко з ляльками-мотанками, які символізують пори року.
У семи номінаціях конкурсу взяло участь понад 800 учасників. На початку лютого оголосили переможців, серед яких і Світлана Руденко.

— Щиро вдячна за таку високу оцінку моїх робіт та й загалом моєї творчості, — прокоментувала перемогу Світлана. — Окремо дякую за відзнаку «Збереження традицій української культури». Це дійсно неочікувано та приємно.

На цей конкурс у номінації декоративно-прикладне мистецтво можна було заявляти три роботи, тож ними стали ляльки-мотанки за порами року: «Чарівна україночка» (осінь), «Квітуча весна» і «Красне літечко».

Часто участь у конкурсах не беру: десь раз на пів року. Якраз встигаю створити нові лялечки і вибрати з них для представлення глядачам і журі найкращі. Часу на захоплення небагато, адже робота (а подружжя Руденків займається обслуговуванням сільськогосподарської техніки John Deere — Ред.) вимагає все більшої зайнятості. В оформленні постів для соцмереж допомагає донька.

У творчості я постійно вдосконалююся, щось змінюю і додаю у вироби. Люблю використовувати яскраві кольори тканини та оздоби: вони позитивно впливають на настрій, адже сірості нам і так вистачає. Минулого року стала прикрашати своїх героїнь об’ємними віночками. Тоді зазнала чималої критики від майстринь, що це некрасиво, що вони громіздкі і перевантажують фігурку. А цього року мої ляльки-мотанки в таких головних уборах здобули І місце, а
об’ємні віночки активно використовують все більше умілиць.

Спеціальний приз всеукраїнського конкурсу отримали ляльки-мотанки Світлани Руденко з Новгородки

"ВК" у PDF