---
Суспільство

«Комунікація з людьми відбувається безперервно!» Навіщо нардепу помічники і що від них залежить? Частина ІІ

«Комунікація з людьми відбувається безперервно!» Навіщо нардепу помічники і що від них залежить? Частина ІІ
У попередньому випуску «Вісника Кіровоградщини» ми поспілкувалися з Анною Трубаченко — помічницею народного депутата Олеся Довгого, яка працює у громадській приймальні міста Світловодська. Від неї ми дізналися, як опрацювати 22 тисячі звернень, які з них найскладніші і чим можна допомогти. До вашої уваги друга частина інтерв’ю з Анною.
КОР: Анно, чи є потреба в постійній присутності керівника помічника-консультанта народного депутата на окрузі?

АННА: Якщо мета депутата — бути корисним для своїх обранців і працювати ефективно, то, безумовно, є сенс!

КОР: Ви досить часто під час нашої розмови вживаєте словосполучення «ефективна робота». Що маєте на увазі? У чому суть ефективності народного депутата Олеся Довгого?

АННА: Ефективна робота народного депутата призводить до покращення життя мешканців області. Ми щороку підбиваємо підсумки через призму того, що
корисного ми зробили за цей рік, скільком людям допомогли вирішити їхні питання, що потрібно змінити та покращити на наступний рік. А це можливо лише за умови постійної комунікації з громадою, для якої працюєш. Якщо не знаєш людських проблем, то як зможеш їх вирішити?

КОР: Окрім прийомів громадян, що входить у Ваші обов’язки?

АННА: Безумовно, це і контроль за виконанням робіт на об'єктах, на які Олесю Станіславовичу вдалося залучити субвенцію із Держбюджету. Також це постійний моніторинг проблем і можливостей території, ініціатив і проєктів, це діалог з місцевою владою. Крім того, ми періодично самі ініціюємо різні проєкти. Так, на початку панедмії Олесь Довгий об’єднав у благодійному проєкті для підтримки медиків 12 підприємців та 3 благодійних фонди. А команда нардепа протягом двох років супроводжувала проєкт. У результаті медзаклади Кіровоградщини отримали 112 тис. 438 одиниць засобів індивідуального захисту, необхідних товарів та обладнання. Також ми ініціювали проєкт із висадки магнолій на Кіровоградщині. Назвали його символічно — «Магнолієва карта».

Зараз ідея активно втілюється. Уже висадили магнолії у понад 30 населених пунктах. А ще у нас діє проєкт на підтримку громадських ініціатив «Вперед до мрії». Уже пройшло три етапи конкурсу, переможці яких уже реалізовують свої ідеї.

КОР: Олесь Станіславович досить активний народний депутат. Його діяльність та звіти про виконану роботу висвітлюються в дописах на офіційній сторінці у
фейсбуці. Як часто він навідується з офіційними візитами до регіону? Чи зустрічається особисто з виборцями?


АННА: Присутність Олеся Станіславовича потрібна для вирішення глобальних питань, які потребують особистих зустрічей з керівниками громад та установ. Ми системно збираємо інформацію, ведемо прийом громадян, і Олесь Станіславович постійно тримає руку на пульсі подій на Кіровоградщині. Але це не означає, що нардеп не з’являється тут. Не так давно ми разом були з робочим візитом в Олександрівській, Знам’янській, Світловодській, Дмитрівській та Пантаївській територіальних громадах. Олесь Станіславович проводив із керівниками територій зустрічі, де обговорили поточні питання та проблеми громад. Також зустрілись із представниками підрядних організацій, які відзвітували про стан виконання робіт на об’єктах, на відновлення яких залучено кошти завдяки сприянню нардепа. Наприклад, в Олександрівці — це «Олександрівське НВО №1» та дитячий садок №3, у Красносіллі — дитсадок, у Дмитрівці — ролердром, у Диківці — перекриття даху Будинку культури, у Знам’янці — дитячі садки №4 та №6, в Онуфріївці — оновлення каналізаційної системи. Найбільший об’єкт, де зараз триває реконструкція — це школа у сел.Власівці, на яку залучили понад 15 млн грн Державного бюджету. Тут тривають роботи
по зовнішньому утепленню, уже проклали комунікації та систему опалення, ремонтують харчоблок. Сподіваюся, що до кінця року роботи будуть виконані у повному обсязі.

КОР: Кожну подію, зібрання у вас в команді прийнято оприлюднювати, підсилюючи світлинами. Які питання можна вирішити зі сцени?

АННА: Наша присутність на заходах — дійсно важлива складова. Це прояв поваги до традицій кожного населеного пункту, до людей, які прославляють
ці території. Кожне село чи місто має знакові свята, які уособлюють їхню індивідуальність. Наприклад, Онуфріївська ТГ серйозно підходить до подій, що пов'язані з Другою світовою війною. На території цієї місцевості йшли потужні бої, був один з найважливіших плацдармів форсування Дніпра. Історичний край зазнав численних втрат.

Для Олександрівської ТГ характерні свята до Дня Козацтва, Захисника Вітчизни, адже звідси були вихідці холодноярських отаманів. Тут нескорений козацький дух, це місце останнього отамана Чорного Ворона. «Воля Україні або смерть!» — актуальне гасло краю й до теперішнього часу.

Територіям, які розкинулися вздовж берегів річки, більш притаманне свято Івана Купала, біля ставків — Водохреща. Хтось цінує День працівників сільського господарства, а хтось гучно святкує День залізничника. Такі заходи об’єднують. Живе спілкування поза офіційним кабінетом — неоціненне! Люди знають, що ми завжди поруч — на прямому контакті.

Ще у Світловодську ми підтримуємо всеукраїнський фестиваль «Барви рідної землі». Минулого року він розкрив свої обійми для творчих колективів з семи
областей України, було близько 1500 учасників! Концерт став ювілейним, десятим! Це було неперевершене свято: центральна площа ніби ожила, відчувалася шалена енергетика. Разом із тим Світловодськ поповнив нашу магнолієву карту, отримавши у подарунок магнолієву алею. Її ми висаджували усі разом: керівництво міста, команда нардепа, підприємці та небайдужі громадяни.

Зараз слідкуємо за нею і з нетерпінням чекаємо тепла і часу, коли магнолії розквітнуть!

На цій квітучій ноті ми завершили наше тепле знайомство з Анною Трубаченко — помічницею народного депутата України Олеся Довгого.

Стрічка новин

"ВК" у PDF