---
Суспільство

Чому вікна плачуть?

Чому вікна плачуть?
Конденсат на вікнах — знайома проблема для тих, хто встановив металопластикові вікна. Проблема загострюється з приходом осінньо-зимового періоду. Пропонуємо розібратися зі справжніми причинами таких незручностей і способами боротьби з конденсатом.
Причини запотівання вікон
Часто можна почути між знайомих, що причина у неякісних пластикових вікнах чи неправильному їх встановленні, але це, частіше за все, помилкова думка. Насправді проблема в герметичності вікон. Пластикові вікна, на відміну від дерев’яних, мають високу теплоізоляцію, тепло не виходить з приміщення, таким чином відбувається перепад температури. Чим більше температура повітря за вікном різниться з температурою у приміщенні, ти більше пітніють вікна.

Методи запобігання:
1. Провітрюйте приміщення. Регулярно відкривайте вікна хоча б на 15 хвилин. Якщо готуєте на кухні чи у вас багато гостей, то провітрювати треба додатково, це допоможе зменшити вологість.
2. Приберіть рослини з підві-коння. Квіткові горщики, тим більш якщо їх багато, утримують навколо себе вологу.
3. Використовуйте осушувач повітря. Мікроклімат у приміщенні — це не лише температура повітря, а й вологість. Якщо вологість повітря вища норми, то в квартирі може з’являтися цвіль. Осушувач повітря допоможе нормалізувати мікроклімат.
4. Не сушіть мокрий одяг в приміщенні. Краще вивісити одяг на балкон, або розвісити на сушарці в одній кімнаті, або придбати сушильну машинку.
5. Зменшити підвіконня. Широкі підвіконня перекривають доступ теплого повітря від батарей до вікон. З меншим підвіконням скло прогріватиметься, а конденсат випаровуватиметься.
6. Користуйтеся витяжкою під час приготування страв. Вона усуває неприємні запахи й зайву вологу.
7. Встановіть вентиляційні клапани для провітрювання (дифузори) або додаткові прилади опалення. Завдяки клапанам надходитиме свіже повітря, обирайте моделі ручного управління або автоматичні, є вікна із вже вбудованими клапанами. Опалювальні приклади ставте ближче до вікон для їх підсушування.
8. Зачиняйте ванну під час купання. Надлишок вологи не повинен потрапляти в інші кімнати. У ванній кімнаті користуйтеся витяжкою.

"ВК" у PDF