Світловодський район
Надзвичайні події

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»
Інтриги додала ще й родичка покійного хіміка-аматора — за гаражними хімікаліями полюють якісь небезпечні терористи.
Жив за міліцією (нині — поліція) один чоловік. І мав таке собі захоплення, що позначалося експериментами з різними хімічними сполуками. А так, як той чоловік свого часу працював на одному з оборонних підприємств Світловодська, нестачі у цих самих сполуках і речовинах у нього не було і натаскав він їх зі свого заводу силу-силенну — прямісінько до свого гаражу за тією ж міліцією/поліцією.

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

Що він там хімічив — залишається невідомим, бо у січні минулого року він помер. І було йому близько 40 років… Звісно, наше народонаселення (а особливо, чоловіча його половина) не може сьогодні хизуватися довготривалим життям. Але наявність кустарної хімлабораторії і, таки, рання смерть її власника не можуть не наштовхувати на певні роздуми. Тим більше, що вже наступного місяця сусіди по тому гаражу та мешканці навколишніх будинків забили на сполох: зі шпарин гаражних дверей тягне таким хімічним смородом, що знепритомніти можна. "Сполох" цей долинув і до міського депутата від цього округу Юрія Сапянова.

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

Із сесії в сесію він підіймав і підіймав це питання та звертався-звертався до відповідних інстанцій як у місті, так і в Кіровограді. Інтриги додала ще й родичка покійного хіміка-аматора, спадкоємиця того гаражу: то вона повідомляла Сапянову про якісь анонімні погрози, то, взагалі, кудись пропала, а коли вже зібралися оголошувати її у розшук — з’явилася. Що дало підстави обранцеві припуститись думки, що за гаражними хімікаліями, які отруюють довкілля, полюють якісь небезпечні терористи.

Так воно чи ні, але правоохоронці, після того, як на місце навідались фахівці обласного МНС, опломбували гараж. Адже вивезення його вмісту для подальшої утилізації має здійснюватись коштом місцевого бюджету, який і без тої утилізації був увесь у "дірках".

Та ось у цьогорічному бюджеті (а невгамовний Сапянов знов був обраний депутатом від цього ж округу, і навіть більш того — з цієї каденції очолює міськраду), попри не меншу його "дірявість", 18 тисяч гривень таки було на се передбачені.

Та, як зазначає пан Юрій, передбачені кошти ще не означають оперативного вирішення питання (ну, всі непевне знають про бюрократичну тяганину). Але поштовхом до неї (оперативності) стала спроба злому гаражних замків у ніч на сьогодні, яку, за словами Сапянова, виявили поліцейські під час свого патрулювання.

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

Відтак і було вирішено — від гріха подалі — поквапитись із викликом обласних МНСників, які і прибули спеціалізованою для таких випадків вантажівкою, спеціалізованою тарою і фахівцями, які прихопили, також, спеціалізовані костюми хімзахисту.

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

…За кілька годин вміст гаражу перебазувався до тої вантажівки (Сапянов каже, у ній ледве вмістилось все хімічне барахло), яка повезла його до місця подальшої утилізації. От і добре.

Світловодськ позбувся хімічної «зброї»

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF