Знам’янський район
Суспільство

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста

Відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста
Під головуванням керуючої справами міськвиконкому, голови міської координаційно – методичної ради з правової освіти населення І.Ратушної відбувся семінар – практикум з відповідальними особами за правоосвітню роботу підприємств, установ та організацій міста. Учасниками семінару були опрацьовані положення нового Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», зміни законодавства України щодо сплати аліментів на дитину, вивчено практику Верховного Суду України про поновлення на роботі працівника, звільненого за ініціативою власника або уповноваженого ним органу, проаналізовано зміни до деяких законодавчих актів України.
Про основні новації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» доповідав головний спеціаліст відділу молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету Знам’янської міської ради Сугарей А.О. У своїй доповіді він звернув увагу присутніх на визначення суб’єктів домашнього насильства, основні методи протидії домашньому насильству та відповідальність за порушення норм цього Закону.


Аналіз останніх змін до Сімейного, Цивільного кодексів України, Закону України «Про виконавче провадження» щодо сплати аліментів на дитину та методів примусового стягнення боргу з аліментів провів начальник Знам’янського бюро правової допомоги Большаков Р.В. Він навів статистичні дані та проблемні питання виконання рішень судів про стягнення аліментів на дитину.

Про практику Верховного Суду України з розгляду справ про поновлення на роботі працівника, звільненого за ініціативою власника або уповноваженого ним органу, доповідала головний спеціаліст юридичного відділу виконавчого комітету Знам’янської міської ради Буріко О.А. До уваги присутніх були доведені правові позиції Верховного Суду у справах про звільнення за п. 1 ч. 1 ст. 40 КЗпПУ в зв’язку із ліквідацією, реорганізацією підприємства, установи, організації, скороченням чисельності, штату працівників, проаналізовані норми статті 42, 492 Кодексу законів про працю України щодо вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці та переважного права на залишення на роботі.

Начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. довів до відома учасників семінару – практикуму інформацію про прийняті нормативно – правові акти Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України. Були розглянуті зміни, внесені до Земельного кодексу України, Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про житлово – комунальні послуги».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF