---
Влада / Суспільство / Благодійність

600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги

600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
Із перших днів повномасштабного вторгнення засновники та працівники Благодійного Фонду Родини Довгих «Можемо разом» (далі — Фонд) акумулюють сили задля підтримки Збройних сил України, військових та їхніх родин, медзакладів, сімей, які знаходяться близько до лінії фронту, людей та родин, які через війну були змушені залишити свої домівки аби врятувати своє життя та життя своїх близьких.
У нашому матеріалі розповідаємо, куди Фонд останніми тижнями спрямував посилки з необхідним для захисників і захисниць, а також як підтримав цивільних, зокрема дітей.

Підтримка військових


Теплі худі, штани та інші корисні речі

Навесні та влітку цього року військові на передовій та ті, хто проходили лікування в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни Кіровоградської обласної ради та в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни у селі Циблях на Київщині через Фонд «Можемо разом» отримали футболки від Закарпатського фонду підтримки підприємництва «ТЕС Фонд». На осінньо-зимовий сезон захисників і захисниць забезпечують теплими худі та штанами, які Фонд спільно із другом і партнером Сергієм Клименком, власником компанії Yanser GROUP, до якої входять бренди Kleo, Legs та Naviale, з дружиною Ольгою доставили в Україну понад три тисячі одиниць теплого одягу вартістю понад 5,6 мільйонів гривень від компанії Behrens Group з міста Манчестера, Північна Англія. 

Теплий одяг вже носять військові із 28-ї бригади. Саме вони утримують одну із надскладніших ділянок фронту, тому великі передачі для них готують раз на 2-3 місяці, аби максимально забезпечити необхідним і не відволікати. Минулого тижня така посилка вже прибула до них. Там були й близько 200 одиниць теплого одягу, аби військові могли утеплитися з настанням холодів. Також хлопці мали потребу у ліках, тушонці, олії, чаї, продуктах швидкого харчування, яку Фонд також зміг закрити. 

Ще 20 одиниць теплого одягу «від Клименка» відправили на Куп’янський напрямок для взводу, де служить військовий зі Світловодська. Чоловік у соцмережах оголосив збір саме на теплий одяг. Помічник-консультант народного депутата Олеся Довгого Анна Трубаченко оперативно відреагувала й передала необхідне бійцям через волонтерку Дарію Ільїну.

У ІІ декаді листопада серед інших щоденних відправок Фонд шукає можливості і підтримує прифронтові та тилові медзаклади. Зокрема серед останнього були відправки тонометрів та медичних халатів. Лікувальним закладам Кіровоградщини передаватимуть їх напряму, а у прифронтові госпіталі і для жителів зони бойових дій — через волонтерів Кіровоградщини. 

Так, 40 тонометрів вже отримала волонтерка Людмила Буякова з Олександрії, яка передасть їх для військових частин, якими опікується. Волонтерки, які плетуть сітки у Світловодському міському палаці культури і є мамами та дружинами військових, котрі служать у медичних підрозділах чи працюють в госпіталях, отримали медичні халати. 

Волонтери, з якими співпрацює Фонд з перших днів повномасштабного вторгнення, озвучили гарну ідею до Різдвяних свят щоби порадувати захисників і захисниць та подарувати їм трішки святкового настрою. А саме передати на передову скатертини з українською вишивкою. Частину з яких небайдужі жінки частину хочуть перетворити на торбини для новорічних подарунків.  Фонд підтримав волонтерів та передав необхідні скатертини.

Продуктові відправки


Також Фонд щодня шукає можливості для нових партнерств та співпраці і опрацьовує заявки від військових підрозділів і волонтерів, аби закрити нагальні потреби. 

Так, минулого тижня для волонтерів, які гуртуються у Світловодському міському Палаці культури, котрі вирушали на Донецький напрямок, надали тушонку і чай. Для родини Мусенків з міста Олександрії, яка з перших днів війни випікає смаколики для військових, передали два мішки цукру, на який до цього олександрійці оголосили збір. 

Волонтерці Лілії Фроленковій із села Павлівки Світловодської громади Олександрійського району, яка у великих обсягах готує на передову, доставили цукор, олію, чай і принагідно мазі з антибіотиками. Волонтерці Наталії Ключці із селища Павлиша Онуфріївської громади Олександрійського району, яка разом з іншими господинями робить тушонку та інші консерви, передали необхідні продукти, а також овочі, які надали друзі Фонду.

Фонд не зупиняється і радіє новим партнерствам із волонтерами. Цього разу познайомилися з волонтеркою Ксенією Самарською із селища Петрового Олександрійського району, яка допомагає декільком бригадам, що знаходяться на складних напрямках. Їй доставили продукти та засоби гігієни, аби закрити нагальні потреби наших захисників і захисниць, з якими співпрацює волонтерка.

Підтримка цивільних


Родини вимушених переселенців та діти-спортсмени — із теплим одягом від партнерів Фонду

До свята 1 вересня Фонд направив спортивні костюми, які доставили з Манчнстера спільно із Сергієм Клименком хлопчикам, і дівчаткам у більш ніж 50 родин по всій Україні. Це родини, які не мали змоги самотужки одягнути дітей до школи. 

Отримала дитячий одяг й громада села Мотовилівки на Київщині, в якій знайшли прихисток щонайменше 2000 переселенців, серед яких велика кількість сімей із дітьми і така допомога для них важлива. Спортивні костюми, худі, футболки передали дітям — вимушеним переселенцям, які нині живуть у Дмитрівській та Суботцівській сільських територіальних громадах на Кіровоградщині.

Такі ж спортивні костюми, а також худі та футболки отримали діти, які проходять довготривале лікування в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» та в дитячому відділенні Інституту нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова Національної академії медичних наук України, що знаходяться в Києві.

Також Фонд дбає про заохочення і підтримку дітей, які мають високі спортивні досягнення і прославляють країну та свій край на змаганнях різних рівнів. Тож цього року помічники-консультанти народного депутата Олеся Довгого Ніна Грязнова і Катерина Бондаренко передали від Сергія Клименка та його компанії Yanser GROUP фірмові спортивні костюми вихованцям та тренерському складу Новгородківської дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» і Олександрівської дитячо-юнацької спортивної школи ім. М.П. Іванова. 

Для дітей, які разом з батьками знайшли прихисток в Олександрівській і Новгородківській громадах, передали одяг, який надав ще один постійний партнер Фонду — продюсер, сценарист Олександр Щур. Останнім часом ви могли про нього чути як про того, хто завершує працювати над художнім фільмом «Буча». Це гуманітарна допомога з Європи, яку Олександру як медійній персоні передають іноземні фонди та громадяни, коли він перебуває там у відрядженнях, представляючи Україну на мистецьких заходах чи розповідаючи про свій майбутній фільм.

Із найближчих планів Фонду — передача теплих речей дітям з прифронтових територій, а також для українських захисників і захисниць, які лікуються в Інституті травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України.
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги
600 днів війни. Благодійний Фонд "Можемо Разом" продовжує працювати задля Перемоги

"ВК" у PDF