Знам’янський район
Суспільство

У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»

У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»
Минулими вихідними, 20-21 травня, на центральній вулиці міста Знам’янка з’явилася ще одна міська родзинка – скульптурна композиція «Галявина казок».
Її власноруч виготовили та подарували рідному місту брати Юрій та Олег Гребенюки, а центральною фігурою композиції є металеве дерево – символ єдності України. Кожне яблучко цього незвичайного диво-деревця символізує окрему область нашої країни і має відповідну назву.

У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»

«Спочатку ми планували встановити лише «Дерево єдності», – розповів «Віснику Кіровоградщини» Юрій Гребенюк, – але згодом зрозуміли, що до нього необхідно додати і інші фігури – тому доповнили «галявину» місточком, драбиною та привезли кілька кам’яних брил вагою 2,5 тонни. Одна з них нагадала камінь на роздоріжжі, який фігурує в багатьох казках. Так з’явилася назва цього місця – «Галявина казок». Невдовзі ми плануємо прикрасити його відповідною табличкою, а навколо – висадити ялинки та квіти. Плануємо залучити для цього молодь, аби вона берегла зроблене власноруч».

У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»

Зауважимо, що «Галявина казок» – не перший подарунок братів рідному місту. Про їх попередні роботи ми розповідали нашим читачам в одній з рубрик «Люди про людей». До речі, тоді в інтерв’ю нашому виданню Юрій Гребенюк поділився своїми планами щодо організації та проведення конкурсу на кращу скульптуру. І він дотримав свого слова!

Буквально кілька днів тому Юрій повідомив «Віснику Кіровоградщини» про оголошення конкурсу на кращу паркову композицію. Для участі в ньому запрошуються всі бажаючі власноруч, за власною фантазією, створити паркові декоративні витвори, застосовуючи метал, дерево та інші матеріали. Як обіцяють організатори, найкращі витвори будуть відзначені грошовими преміями: 2000 грн. – за І місце, 1000 грн. – за ІІ і 500 грн. – за ІІІ місце.

Фото робіт, разом з контактами, Юрій просить надсилати на електронну адресу: znam_park@ukr.net.

Конкурс триватиме до 30 липня 2017 року. Його результати конкурсу будуть розміщенні в ЗМІ, а всі творчі роботи після конкурсу будуть встановлені в парку відпочинку Знам’янки.
У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»
У Знам’янці з’явилася «Галявина казок»

"ВК" у PDF