---
Суспільство

Звільнення від сплати військового збору учасників АТО

Звільнення від сплати військового збору учасників АТО
Податковим кодексом передбачено тимчасове звільнення від сплати військового збору з доходів у вигляді грошового забезпечення осіб, що беруть участь в антитерористичній операції.
На виконання цієї норми Кабінет Міністрів України постановою від 30.12.2015 р. №1161 затвердив порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором.

Так, підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором здійснюється на підставі витягів з наказів керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки або особи, яка його заміщує, першого заступника чи заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки про залучення таких осіб до проведення антитерористичної операції та наказів оперативного штабу з управління антитерористичною операцією про прибуття (вибуття) таких осіб до (із) складу сил і засобів, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції.

Зазначені документи командири (начальники) військових частин (органів, підрозділів), керівники установ, організацій та підприємств, у складі яких проходять службу чи працюють особи, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, подають до відповідної бухгалтерської служби для здійснення розрахунків.

Дана постанова набрала чинності 12 січня 2016 року.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF