---
Суспільство

Ентеровірусні інфекції - в центрі уваги держсанепідслужби

Це пов’язано з ускладненням епідситуації з поліомієліту в Україні та незадовільними показниками виконання планів профілактичних щеплень дітей проти цього тяжкого захворювання.
Тому держсанепідслужба посилила профілактичні заходи та збільшила обсяги моніторингових вірусологічних досліджень на ентеровірусні інфекції, до яких відноситься поліомієліт. За 2015 рік вірусологічною лабораторією ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено 269 таких досліджень.

З метою вивчення можливої циркуляції ентеровірусів, у т.ч. вірусів поліомієліту, в об’єктах довкілля впродовж минулого року було досліджено 127 проб води, з яких 37 - питної, 87 - стічної і 3 - з відкритих водоймищ. У всіх досліджених зразках ентеровірусів виявлено не було.

У вказаній вірусологічній лабораторії досліджено також біологічний матеріал від 40 хворих із неврологічною симптоматикою. Поліовірусів не виділено.

Для вивчення рівня імунітету до трьох типів вірусу поліомієліту організовано відбір та проводяться дослідження сироваток крові вакцинованих проти поліомієліту дітей

"ВК" у PDF