Світловодський район
Суспільство

Брати Капранови: «Ми тчемо з вами єдине полотно культури»

Брати Капранови: «Ми тчемо з вами єдине полотно культури»
29 квітня у Світловодському районному будинку культури відбулася презентація роману Братів Капранових «Забудь-річка», який побачив світ 2016 року.
Ніде правди подіти: такі події відбуваються у невеликих містах рідко. Та оскільки у філософії життя письменників закладена і просвітницька місія, адже вони є й активними громадськими діячами, і публіцистами, поїздка саме районними центрами стала їх свідомим вибором. Тур на підтримку книги стартував ще у березні минулого року і ось дістався Кіровоградщини.

До речі, Віталій та Дмитро Капранови дуже високо оцінили рівень обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського і висловили слова вдячності всім бібліотекарям, які завжди є острівцями збереження культури та духовної ДНК нації.

Окрім детальної та добре словесно проілюстрованої розповіді власне про «Забудь-річку», письменники розповіли й про інші свої книги: «Кобзар 2000», «Я лайк Україну», мальовані «Історію незалежності України» та «Веселих свят». Усі ці книги можна було придбати, отримати автограф та сфотографуватися на пам’ять.

Брати Капранови: «Ми тчемо з вами єдине полотно культури»

Легкість у спілкуванні, пересипана інтелігентними дотепами мова, влучні приклади до різних моментів життя, патріотичність у словах та вчинках — ось ті важливі речі, які дала ця зустріч. Людей у залі було не дуже багато, та й тут не обійшлося без влучного коментаря: «Прийшли ті, кому дійсно цікаво. Нам зовсім не треба дивитися в очі тих нещасних, яких ведуть, як ясир (з турецької — полонений). А нашою повсякденню роботою та любов’ю до України ми тчемо з вами єдине полотно культури».
За освітою Брати — кібернетики, та це не стало на заваді розвитку їхнього таланту, навпаки, математичний склад
розуму допомагає їм чітко виділяти головне та систематизувати роботу.

Тож такі зустрічі є ще й гарним прикладом того, що варто лише слідувати за покликом свого серця.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF