---
Суспільство

Акцизний податок у травні додав до казни понад 88 млн гривень

Акцизний податок у травні додав до казни понад 88 млн гривень
За січень-травень 2016 року від платників Кіровоградщини до місцевих бюджетів надійшло 88,4 млн. гривень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що складає 118,1відс. до індикативного показника.
Проти відповідного періоду минулого року надходження збільшились на 41,5 млн. грн. або 88,3відсотка.

Нагадуємо, що з 01.03.2016 суб'єктам господарювання, які реалізують пальне, слід зареєструватися в якості платника акцизного податку з реалізації пального в системі електронного адміністрування реалізації пального (далі - СЕАРП). Для цього необхідно надіслати до контролюючого органу за основним місцем обліку відповідну заяву в електронному вигляді, з дотриманням норм законодавства щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб.

У зазначеній СЕАРП автоматично відкриваються електронні рахунки для сплати акцизного податку. Реквізити такого рахунка надсилаються платнику податку не пізніше операційного дня, що настає за днем його відкриття у вигляді повідомлення.

У разі продажу пального без реєстрації платником акцизного податку Податковим кодексом України встановлено штраф у розмірі 100відс. вартості реалізованого пального.

"ВК" у PDF