---
Надзвичайні події

На території області тривають профілактичні заходи на пасажирському транспорті «Перевізник зима – 2015»

На території області тривають профілактичні заходи на пасажирському транспорті «Перевізник зима – 2015»
З 03 по 26 жовтня 2015 року на території області проводяться профілактичні заходи «Перевізник зима – 2015», спрямовані на попередження порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту.
Для забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському автомобільному транспорті, Державтоінспекція Кіровоградщини постійно проводить профілактичну роботу щодо попередження аварійності та підвищення рівня безпеки дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів.

Наразі на території Кіровоградської області триває комплекс оперативно-профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Перевізник – зима 2015».

На території області тривають профілактичні заходи на пасажирському транспорті «Перевізник зима – 2015»

Комплекс профілактичних заходів включає в себе перевірку діяльності автогосподарств суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автобусами, щодо виконання ними вимог чинного законодавства, а також базових підприємств стосовно виконання ними договірних умов з пасажироперевізниками.

На даний час Державтоінспекцією області у межах наданих законодавством повноважень здійснюється суворий контроль за дотриманням законодавства у сфері безпеки дорожнього руху суб’єктами господарювання, уповноваженими на здійснення перевезень пасажирів.

Днями працівники відділення ДАІ з обслуговування м. Кіровограда та Кіровоградського району при УМВС України в області, під час зазначених заходів, перевіряли як автоперевізники обласного центру дотримуються правил дорожнього руху, зокрема зафіксовані наступні випадки порушення ПДР водіями зазначеної категорії: перевезення ними пасажирів понад встановлену кількість, керування водієм автобусом без ліцензійної картки, порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проходження водіями обов’язкового медичного огляду перед випуском на лінію, а також незадовільний технічний стан транспортних засобів цієї категорії.

Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре звертається до водіїв автобусів і власників автотранспортних підприємств: будьте обережні за кермом, не керуйте транспортним засобом у стані сп’яніння, не перевищуйте допустиму швидкість руху, не порушуйте правила маневрування та завжди пам’ятайте про безпеку людей, які користуються вашими послугами.

"ВК" у PDF