---
Надзвичайні події

Розпочався місячник здачі зброї

Розпочався місячник здачі зброї
З 1 по 31 березня 2016 року на території держави та Кіровоградщини зокрема проводиться місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів в органи Національної поліції.
Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання. Довідки за телефонами: (0522) 39-70-25, 24-74-95.

Загалом упродовж 2015 року громадянами було добровільно здано 144 одиниці вогнепальної зброї, з яких 1 мисливський нарізний карабін, 1 РПГ-22, 49 незареєстрованих мисливських гладкоствольних рушниць, 2 мисливські ножі. Також жителі області здали до правоохоронних органів 4 набої до зброї армійських зразків, 18 снарядів, 106 мін та гранату часів Другої світової війни.

Крім того, серед зданого 91 мисливська гладкоствольна рушниця, 11 спеціальних засобів для відстрілу набоїв заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії та 1 пристрій для відстрілу гумових куль, які раніше були зареєстровані, але прийшли в стан непридатний для подальшого використання.

Завдяки добровільній здачі незареєстрованої зброї та боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнено 16 громадян.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
ГУНП в Кіровоградській області

"ВК" у PDF