Олександрівський район
Суспільство

У Трилісах обговорили питання децентралізації

У Трилісах обговорили питання децентралізації
28 березня голова райдержадміністрації Ольга Борота спільно з головою районної ради Григорієм Гончаренком побували на сходці громадян Триліської сільської ради. Основним питанням, яке розглядалося на сходці, було питання об’єднання територіальних громад. Ольга Борота та Григорій Гончаренко висловили своє бачення реформи добровільного об’єднання громад, подальшого розвитку всіх населених пунктів району, зокрема у форматі один район – одна громада.
Ольга Борота зазначила, що до створення об’єднаної територіальної громади слід підходити виважено, аналізуючи всі фактори, зокрема демографічний, фінансовий, кадровий. Голова райдержадміністрації наголосила, що тільки від жителів села, від їхнього рішення буде залежати, яким шляхом йти громаді. Присутні на сходці жителі у більшості висловилися за входження населених пунктів Триліської сільської ради до Олександрівської ОТГ.

Також на сходці було заслухано звіт голови сільської ради Івана Гниляка про проведену роботу у 2017 році, зокрема, про використання коштів, обговорено проблемні питання території та шляхи їх вирішення. Також активно обговорювалося питання реформування галузі охорони здоров’я.

Перебуваючи у Трилісах, керівники району відвідали Триліську філію КЗ “Олександрівське НВО №1”, де ознайомилися з роботою закладу, матеріальним забезпеченням.
У Трилісах обговорили питання децентралізації

"ВК" у PDF