---
Влада / Надзвичайні події

На Кіровоградщині сили і засоби цивільного захисту готові до негайного реагування та ліквідації наслідків надзвичайних подій в умовах погіршення погоди

На Кіровоградщині сили і засоби цивільного захисту готові до негайного реагування та ліквідації наслідків надзвичайних подій в умовах погіршення погоди
За інформацією Кіровоградського гідрометцентру, вдень 17 січня та протягом доби 18 січня на території області очікуються надзвичайно складні погодні умови.
Вдень 17 січня сильний сніг, сильна хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с. 18 січня дуже сильний сніг, сильна хуртовина, снігові замети, вітер 17-22 м/с, місцями пориви вітру 25 м/с з пониженням температури повітря до -12° морозу.

У зв’язку з цим 16 січня о 16:00 у приміщенні Державної служби України з надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференції.

У ході засідання обговорювалось питання готовності аварійних бригад до ліквідації можливих аварій на об’єктах електроенергетики, газо-, водо-, теплопостачання, готовності пунктів обігріву, готовності та залучення снігоприбиральної техніки, забезпечення теплопостачання населених пунктів в умовах зниження температур, забезпечення стабільної роботи закладів охорони здоров’я у період погіршення погодних умов, яке наразі спостерігається та очікується у найближчі декілька діб на території України.

Безпосередньо у Кіровограді засідання комісії пройшло під головуванням голови ОДА Сергія Кузьменка.

На Кіровоградщині сили і засоби цивільного захисту готові до негайного реагування та ліквідації наслідків надзвичайних подій в умовах погіршення погоди

Участь у нараді взяли перший заступник начальника Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, керівництво структурних підрозділів ОДА, силових структур, комунальних підприємств області.

Відповідно до рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, в Управлінні ДСНС розгорнуто роботу оперативного штабу на чолі з першим заступником начальника Управління полковником служби цивільного захисту Олексієм Родіоновим, мобільну оперативну групу Управління та відповідальних від керівництва підпорядкованих підрозділів переведено на цілодобовий режим несення служби. Забезпечено щогодинний моніторинг погодних умов та негайне реагування сил цивільного захисту на ліквідацію наслідків надзвичайних подій.

Для забезпечення оперативного реагування на можливі ускладнення руху на автошляхах області з 17 січня до покращення погодних умов передбачено цілодобове чергування додаткових 28 одиниць техніки підвищеної прохідності. Загальна чисельність угрупування сил Управління ДСНС в області, які несуть цілодобове чергування та можуть бути задіяні для проведення першочергових робіт в Кіровоградській області, становить 75 одиниць техніки та 261 чоловік особового складу.

На дорогах державного та регіонального значення передбачено введення обмеження руху вантажних автомобілів та рекомендовано не виїжджати з населених пунктів області пасажирському транспорту, які можуть стати причиною утворення заторів на дорогах. Крім того, про погіршення погодних попереджено перевізників області. Спільно з територіальними формуваннями Міноборони, Національної поліції, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, дорожніми службами Укравтодору та комунальними службами області уточнено розрахунки сил і засобів для виконання завдань із ліквідації надзвичайних ситуацій зимового періоду.

Організовано залучення до проведення заходів із попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій техніки підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності. Інформацію про ускладнення погодних умов доведено до відома місцевих органів влади та служб цивільного захисту.

Через засоби масової інформації проведено інформування населення про погіршення погодних умов та правил безпечної поведінки під час можливих надзвичайних ситуацій, а також заборону руху автодорогами області. В області функціонують 243 стаціонарних та 2 мобільних (м. Знам’янка та смт Устинівка) пункти обігріву обласного Управління ДСНС.

Управління ДСНС в області закликає громадян дотримуватись заходів безпеки у період погіршення погодних умов: утримайтесь від виїзду транспортними засобами, будьте обережні та уважні під час піших переходів вулицями населених пунктів, дотримуйтесь правил пожежної безпеки у власних оселях.

"ВК" у PDF