---
Суспільство

Пісня буде поміж нас...

Пісня буде поміж нас...
15 березня в концертній залі дитячої музичної школи відбувся звітний концерт теоретичного відділу. В рамках висвітлення діяльності і творчості відомих українських музикантів і композиторів, концерт був присвячений пам’яті Володимира Івасюка - відомого українського пісняра, композитора і виконавця, одного з основоположників української естрадної музики.
Талант Володимира Івасюка засвідчив світу силу, красу, поетичну душу українського народу. 4 березня композитору виповнилося б 70 років.

Володимир прожив коротке, мов спалах блискавки, життя. Він пішов у небуття у весну свого тридцятиліття, проте його внесок у культурну та національну скарбницю українського народу - неоціненний. Він залишив по собі справжні поетичні перлини пісенної творчості; найкращі з них написані на власні вірші. Це «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас». Всього він написав понад 100 пісень і 50 інструментальних творів, його мелодії означили мистецькі обрії сучасної України.

Глядачі мали можливість пройти разом із маленькими літераторами- екскурсоводами стежками дитинства та юності Володимира Івасюка, стати свідками зародження, становлення і розвитку таланту митця, відчути глибокий трагізм його долі. І звісно, весь концерт був створений із пісень Володимира Івасюка, а також були представлені ретроспективні кадри з виступами Софії Ротару та ансамблю Смерічка за участю композитора. Маленькі глядачі мали змогу познайомитися з життям відомого українця, а їх батьки згадати славетну історію естрадної пісні.

Яскравими і неповторними стали виступи солістів - Бєлоглазової Марії, Карпусь Анастасії (переможців обласних та всеукраїнських конкурсів), Сороколєтової Анастасії, Литвиненко Софії. Зворушливими та емоційними були виступи постійних переможців обласного конкурсу "Паросток" - вокальних ансамблів старших та молодших класів. Найменші учні школи - підготовчого та 1 класів - просто полонили слухачів своїм артистизмом і відкритістю.

Сторінками біографії композитора провели слухачів маленькі лектори, які емоційно і щиро подавали матеріал - Яблуновська Ліза, Верлан Домініка (переможці всеукраїнського конкурсу юних лекторів "Мейтусівські читання") та Ярова Злата (переможець з музичної літератури обласного конкурсу "Паросток"). Справжньою прикрасою концерту став виступ викладача відділу Наталії Явдик, яка дуже відверто і драматично виконала відому пісню В.Івасюка - "Балада про мальви".

Багато пісень глядачі виконували разом із маленькими артистами, вечір був емоційно насиченим, із яскравими враженнями. Така тепла атмосфера концерту створена завдяки творчій співпраці викладачів відділу - Олени Петраківської (керівник вокальних ансамблів, викладач класу "Сольний спів"), Наталії Явдик , яка не тільки чудово співала, але й була ведучою заходу, і звісно концертмейстеру відділу - Ларисі Павленко, яка своєю майстерною грою підтримувала артистів.

Пам'ять про Володимира Івасюка живе і нині в душі кожного українця, усіх тих, хто любить музику і свій край. Володимир Івасюк дав українським пісням нове дихання, нову ритмомелодику і запалив «вогонь» очищення і оновлення. Він любив свій край, рідну Україну, яку оспівував у чудових піснях. Роки проходять, а його пісні будуть жити поміж нас.


Завідуююча теоретичним відділом Світлана Животовська
Пісня буде поміж нас...
Пісня буде поміж нас...
Пісня буде поміж нас...
Пісня буде поміж нас...
Пісня буде поміж нас...

"ВК" у PDF