---
Суспільство

На Кіровоградщині пройшов Єдиний урок з безпеки дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя»

На Кіровоградщині пройшов Єдиний урок з безпеки дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя»
На Кіровоградщині тривають профілактичні заходи із безпеки дорожнього руху у рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху. 18 листопада в усіх загальноосвітніх навчальних закладах області правоохоронці спільно з освітянами провели Урок з безпеки дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя».
Зокрема, поліцейські завітали до кропивницького навчально-виховного закладу І ступеню «Гармонія», аби ще раз нагадати учням другого класу про заходи безпеки під час участі в дорожньому русі.

На уроці з безпеки дорожнього руху правоохоронці намагалися закласти у свідомість дітей механізм безпечної поведінки на дорозі, самоконтроль та законослухняність. Кожному з нас завжди слід пам’ятати прості істини, що для того, щоб убезпечити дороги для дітей, потрібно на цю проблему спрямувати увагу всіх ланок нашого суспільства, залучати до вивчення правил дорожнього руху дітей різного віку.

На Кіровоградщині пройшов Єдиний урок з безпеки дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя»

Працівники поліції приготували для школярів відеоролики, на яких зафіксовані наслідки нехтування правилами дорожнього руху – фото та відео з місць скоєння дорожніх аварій, а також повчальні мультики та тематичні короткометражні стрічки. Діти з уважністю слухали настанови правоохоронців та з цікавістю переглядали відеоролики про правила поведінки на дорозі та наслідки необережності на проїжджій частині. Поліцейські також звернули увагу слухачів на особливості участі у дорожньому русі у темну пору доби, адже саме пора сутінок приховує у собі чимало несподіванок та небезпек для маленьких пішоходів. Для того, щоб перехід дороги у такий час був безпечним для малечі, їм слід позначити себе за допомогою світловідбиваючих елементів. Для цього правоохоронці розповіли про необхідність їх кріплення на деталі одягу саме в осінньо-зимовий період.

Також поліцейські провели тематичну гру-вікторину на закріплення основних елементів безпечної поведінки на дорозі. Діти із захопленням гралися у правильні та неправильні відповіді на запитання гостей у погонах та змагалися один із одним на кращого знавця дорожньої грамоти. Радує те, що усі учні із цього класу показали гарні знання дорожньої абетки, за що й отримали від гостей невеличкі тематичні подарунки.

Маємо надію, що такі зустрічі принесуть необхідні знання і уміння, аби діти відчували себе безпечно на проїжджій частині дороги, знали основні Правила дорожнього руху та навчали інших.

Шановні учасники дорожнього руху! Нам з вами варто пам’ятати, що саме ми, дорослі, є прикладом для наших дітей. Саме на нас вони дивляться, переходячи дорогу.

"ВК" у PDF