---
Влада

Усі території області підготувалися до погіршення погодних умов

Усі території області підготувалися до погіршення погодних умов
6 січня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулася оперативна нарада з питань погіршення погодних умов.
На початку наради Сергій Коваленко повідомив, що під впливом атмосферного фронту, що насувається з Балканського півострову, починаючи з 7 січня очікуються сильні снігопади. У зв’язку з цим, вжито невідкладних заходів з метою забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту. На автошляхах області вже працює більше 110 одиниць техніки та близько 130 працівників обласної служби автомобільних доріг.

Начальник обласного центру з гідрометеорології Олена Юрченко відзначила, що в епіцентрі снігового циклону можуть опинитися саме Кіровоградська та сусідня Черкаська області.

За її словами, протягом 7 та 8 січня на території області очікуються сильні опади, із хуртовинами та поривами вітру швидкістю до 15-20 метрів на секунду. На півдні та сході нашого регіону можливий мокрий сніг із дощем, та як наслідок, налипання мокрого снігу і ожеледиця. Вже починаючи з 9 грудня очікується незначне зниження температури повітря до 5-10 градусів морозу.

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук повідомила, що з метою належного утримання комунальних доріг заготовлено майже 10 тис. тонн протиожеледних матеріалів, підготовлено 89 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки, а в разі погіршення погодних умов, додатково може бути залучено ще 150 одиниць техніки.

За підсумками наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко доручив керівникам територій та профільних департаментів ОДА вжити комплекс заходів, спрямованих на забезпечення безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення, сталої роботи комунальних підприємств, дорожнього господарства та спеціалізованих служб цивільного захисту.

"ВК" у PDF